Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Algida Dondurma Fabrikası'nın temel atma töreninin ardından İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen geleneksel pilav gününe katıldı. Daha sonra Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’ne geçen Bakan Davutoğlu, süne ile mücadele için tarlaya yararlı böcek bıraktı.

Konya'daki programını tamamladıktan sonra Ereğli İlçesi'ne geçen Bakan Davutoğlu, burada AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı. Kalabalık bir partili topluluğu tarafından bina girişinde karşılanan Bakan Davutoğlu, yoğun ilgi nedeniyle açılış kurdelesini güçlükle kesti. Davutoğlu, kurdeleyi kestikten sonra bina içine girerken, korumaları, partililerin binaya girmesini engelledi. Bu sırada kısa süreli izdiham yaşandı.

Davutoğlu, parti binasının balkonundan halka seslendi. Ardından İl Koordinasyon Kurulu toplantısına geçmek için makam aracına binen Davutoğlu, yoğun ilgi nedeniyle araçtan inmek zorunda kaldı. Korumaları eşliğinde yaklaşık 200 metre yürüyen Davutoğlu, Ereğli halkıyla sohbet edip, sorunlarını dinledi.

Davutoğlu, daha sonra makam aracına binip İl Koordinasyon Kurulu toplantısının yapılacağı tesislere geldi. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.  



MKY,HD(İA/SS)