Konya'da bulunan Bakan Davutoğlu, geçen cumartesi günü kayınpederi 84 yaşındaki Abdurrahim Sağlam'ın kalp krizi sonucu ölmesi üzerine, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'i ziyaret edip, taziyede bulundu.

Taziye çıkışında çevredekilerle bayramlaşan Bakan Davutoğlu daha sonra, geçen nisan ayında Şırnak Uludere'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bayram Tekin'in ailesini ziyaret etti. Kucağında şehit Tekin'in 2 yaşındaki oğlu Altay ile apartmandan çıkan Davutoğlu, çevredeki çocuklarla da yakından ilgilendi.  Davutoğlu, geçen Haziran ayında Hakkari'de terör saldırısında şehit olan piyade er Samet Bütün'ün ailesini de ziyaret etti.

Ziyaretlerin çıkışında ''Analar ağlamasın. Polise, askere yetki verin. Her gün ciğerimiz yanıyor'' diyen çevredekilere Bakan Davutoğlu, ''Ne Sametleri unuturuz, ne de bu vatanı kimseyi terk ettirmeyiz.''dedi.

Davutoğlu, üç yakını şehit düşen 60 yaşındaki Gülizar Sualp'e de ziyaret etti. Gülizar Sualp'in, 1995 yılında Şırnak'ta vatani görevini yapan kardeşi Numan Demir'in, 1994 yılında Uludere'de amcasının oğlu Adnan Demir'in ve 2006 yılında da Eruh'ta öz oğlu Mustafa Olganyaldır'ın şehit olduğu belirtildi. Davutoğlu, ziyaretlerinin ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.



İA(İA/AAA)