Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Erciyes Üniversitesi'nde, "Krizden Vizyona, Yeniden Şekillenen Dünya Düzeni ve Türkiye" konulu toplantıya katıldı.

Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Musa Hakan Asyalı, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kerim Güney, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raşit Özkanca ile çok sayıda davetli ve öğrencinin izlediği konferansta, Bakan Davutoğlu üniversitede olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kendisine 'hoca' diye hitap edilmesinden hoşlandığını söyleyen Davutoğlu, "Politikacılık ve siyaset adamı olmak geçicidir, ama hocalık kalıcıdır" dedi.

ERCİYES'E BAKAN KÜÇÜK DÜŞÜNMEZ

Bakan Davutoğlu, üniversitelerin eğitim ve ilmi çalışmalarının yanısıra ülkedeki sosyal ve kültürel yapı açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Erciyes’e bakan bir zihin, küçük düşünmez. Buraya bakan Erciyes gibi zirve olmak ister. Bugün uluslararası sistem yeniden inşa ediliyor. İkinci Dünya Savaşı sonrası oluşturulan kurumlar geçerliliğini yitirdi. Küresel bir ekonomik kriz var. Avrupanın temellerini sarsıyor. Son 20 yılda kültürler birbirinden ayrıştırılmaya başlandı. Tarih sona ermemiştir bundan sonra daha hızlı akacak. Son 20 yılda soğuk savaşın bittiği jeolopolitik deprem yaşandı. Balkanlarda yeni ülkeler çıktı. 2011 yılında ekonomik bir depremle karşı karşıyayız. Bu depremin artçı şokları 10 yıl daha sürecek. Dünya yeniden yapılanacak" diye konuştu.

FRANSA'NIN FİKİR,ÖZGÜRLÜK VE TARİH NOTU BUGÜN BELLİ OLACAK

Fransa’nın ekonomik notunun düşmesinin önemli olduğunu belirten Davutoğlu, "Ama Fransa’nın fikir, özgürlük, tarih notu bugün belli olacak. Bugün, ekonomiden sonra ikinci kez sınıfta kalabilir. Saat saat bugünkü oylamanın takipçisi olacağız. Avrupa ülkeleri , kendi ulusal çıkarları içinde bu krizden nasıl çıkacaklarını düşünüyorlar. Ekonomik deprem, bizim Avrupa politikamızı belirleyecek. Krizlerin parçası olmak yerine, yeni vizyonla yeni anlayışla ortaya çıkmaya çalışıyoruz. Kriz değil, vizyon odaklı anlayışı benimsiyoruz" dedi.