Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan ile Sömbeki Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos, İstanbul’da 24-27 Ocak günlerinde, bu yıl 17’ncisi düzenlenecek Güney Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMIIT öncesi Datça’da bir araya geldi. Başkan Şener Tokcan, ilçenin bilinilirliğini arttırmak ve markalaşma sürecini güçlendirmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışı fuarlarına katılmaya büyük önem gösterdiklerini, bu yıl da bir ilki gerçekleştirerek EMIIT’e komşu Yunan adası Sömbeki’yle birlikte katılıp ortak stant açacaklarını söyledi.

"ÇOK ANLAMLI" 

Bu birlikteliğin, iki ülke arasındaki dostlukların geliştirilmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Tokcan, “Sömbeki geçen yıl EMİTT’e Marmaris ile birlikte katılmıştı. Bu yılki katılım çok daha anlamlı olacak. Çünkü iki kent arasında uzun süredir devam eden bir dostluk var. Sömbeki’den hafta sonu ilçemize gelen Yunan dostlarımız burada alışveriş yapıyor. Bu ilişkilerin gelecek yıllarda da artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

"İKİ ÜLKE İNSANLARI BİRBİRLERİNİ ÇOK SEVİYOR"

Sömbeki Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos da Datça ile Sömbeki arasında uzun geçmişe dayalı ilişkilerin söz konusu olduğuna dikkat çekerek, “Sömbeki’nin turizm potansiyeli Türkiye’dir. 2003’te belediye başkanı olduğumda gördüm ki adanın turizm hareketi Türkiye’den gerçekleşiyor. İki ülke insanları birbirlerini çok seviyor. Sömbeki’yle en çok özdeşleşen yer Datça’dır. Türkiye’de, adamıza en yakın yerleşim yeri olan Datça, bu nedenle bizim için çok önem taşıyor. Adamıza gelecek olanlara daha iyi hizmet verebilmek için buradayız. Datça ile Sömbeki arasındaki dostluk köprüsünün, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine inanıyorum” diye konuştu.