İlçeye bağlı Emecik Köyü yakınlarındaki kızılçam ağaçları ve makilik alanın bulunduğu bölgede, bugün saat 22.30 sıralarında, yangın çıktı. Yol kenarındaki kuru otların tutuşması sonucu başladığı sanılan yangında, yükselen dumanları gören köylüler söndürme ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Datça Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda arazöz ve yer ekibinin sevk edildiği kaydedildi. Bölgede esen kuvvetli rüzgarın yerleşim yerine göre ters esmesi sayesinde Emecik Köyü'nde herhangi bir tehlikenin oluşmadığı kaydedildi.

Köylülerinde destek verdiği çalışmalarda alevlere, 120 orman işçisi ve 28 arazözle müdahale edildi. Kısa sürede yapılan müdahale ile 5 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın kontrol altına alındı.

Bölgede daha önceden birçok yangının benzer sebeple çıkması kundaklama şüphesini güçlendirdi. Yangının kasıtlı çıkarıldığını düşündüğü için tepkili olan Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, "Kasıtlı olarak çıkarılmış olabilir. Mültecileri kaçırmak için dikkat dağılmak için çıkarılmış olabilir. Araştırıyoruz. Üç tane mülteciyi Yunan adalarına kaçırmak için bu ormanlı yakanları ağaca bağlayacaksın, nasıl yanıyor görecek" dedi.

MÇ(KÖ/SSA)