Bahri Baba Parkı önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup Konak Meydanı'nı sloganlar atarak geçtikten sonra AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın Çankaya'daki binası önüne geldi. Grup adına açıklamayı TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi yaptı.

12 Eylül Darbesi'nin 32'nci yılında sömürü düzenine meydanlarda isyan ettiklerini, 12 Eylül darbecilerinin halkın eşit, özgür, demokratik gelecek umudunu yerle bir ettiğini söyleyen Çiftçi, "32 yıl boyunca emek ve insandan yana olan herşey yok edilmeye çalışılmıştır. Faşizme direnen sayısız yiğit insanımız katledilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük hak gasplarına imza atan AKP kendisine muhalif olan tüm kesimleri 12 Eylülcülerin mantığına benzer bir şekilde düşmanlaştırdı. Sayısız aydını, gazeteciyi, siyasetçiyi cezaevlerine koydu. 12 Eylül'de başlayan zorunlu din dersi, düşünen, sorgulayan, eleştiren nesillerin yetişmesine engel olmak istiyordu. Bugün AKP 4+4+4 ile dindar kuşaklar yaratarak bu projeyi tamamlamaya çalışıyor" dedi. 

Çiftçi 12 Eylül 2010'daki referandumda halktan evet oyu isteyen iktidarın ülkeyi darbe günlerini aratmaz hale getirdiğini sözlerine ekledi.

TG(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)