Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 21'inci Bölge Müdürlüğü, Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali inşaatının su tutmaya başlaması nedeniyle 30 Mart 2011 tarihinde, Köyceğiz İlçesi sınırı içindeki 14 kilometrelik parkurda rafting yapılmasının yasaklandığını duyurdu. Bunun üzerine, 15 Mayıs- 15 Ekim tarihleri arasında en yoğun dönemini yaşayan Marmaris, Bodrum, Ortaca, Dalyan ve Fethiye bölgesine tatile gelen turistlerin büyük ilgi gösterdiği raftingin tamamen yok olmaması için tur şirketleri kolları sıvadı.

Daha önce 'R3' adıyla bilinen zorluk deresi 2- 3, 3- 4 ve 4- 5 olan ve genelde profesyonellerin rafting yapabildiği bölgede yeni patika yollar açılarak zorluk derecesi 5 olan bölümün yürüyerek geçilmesi şartıyla yeni bir parkur geliştirildi. Narlı Köyü’nden başlayan ve önceki parkura oranla daha riskli olan 12 kilometrelik yeni parkurda sezon başından itibaren rafting yapılmaya başlandı. 12 yıldır rehberlik yapan Recep Güler, yeni rafting parkuruyla ilgili şunları söyledi:

"Yeni parkurun zorluk dereceleri 2- 3, 3- 4 ve 4- 5. Yani riski daha yüksek. Zorluk derecesi 5 olan etabı yürüyerek geçiyoruz. Çalıştığımız rehber arkadaşlarım hem profesyonel ve hem de bölgeyi çok iyi bildiklerinden gerekli önlemleri alıyoruz. Güvenlik ön safhada. Yolumuz eskiye oranla 10 kilometre daha uzadı. Barajı geçmek için bindiğimiz tekneye ulaşmak için yürümek zorundayız. Karşıda bekleyen minibüslere binerek 40 kilometre uzaktaki Narlı bölgesine ulaşıyoruz. Rafting bittikten sonra aynı şekilde geri dönüyoruz. Maliyet yükseldi. Raftinge katılma 90- 120 lira arasında. Sabah köy kahvaltısı dönüşte de yemek veriyoruz."



MS(İÖ/BT)