Gazete kendi araştırmalarına dayandırarak verdiğini ileri sürdüğü haberinde muhabirlerinden birinin 2 bin dolar karşılığında gerçek bir kişinin adıyla bu üç belgeye sahip olduğu, IŞİD militanlarının da bu dökümanlarla Avrupa'ya seyahat ederek sahte isimlerle yaşayabildiklerini iddia etti.

Gazete haberinde, IŞİD militanlarının ve göçmenlerin bir kısmının Suriyeli kimliğiyle Avrupa'ya giderek kendilerini bu şekilde mülteciler arasında saklayabildiklerini yazarak, Daily Mail muhabirinin bu hafta Türkiye sınırında bir dolandırıcıdan Suriye pasaportu, kimlik kartı ve sürücü belgesi alabildiğini öne sürdü.

Muhabirin satın aldığı kimlik ve pasaportun fotoğraflarına da yer veren gazete, bütün belgelere 2 bin dolar karşılığında sahip olunabildiğini ve bu belgelerin  Avrupa'ya sığınma başvurusunda yardımcı olabildiğini ekledi.

Daily Mail ayrıca, sahte döküman satan kişilerin muhabire bu belgelerin fanatik IŞİD militanları tarafından terör ve savaştan kaçan onbinlerce mültecinin arasında gizlenerek Avrupa sınırını geçmek için kullanıldığını söylediğini yazdı.

Gazeteye göre, bu belgelerle Avrupa'ya ulaşan militanlar gizli terör hücreleri kurabiliyor veya geçmişte işledikleri suçlardan yargılanmamak için yeni kimlik yasasıyla verdiği hakla ülkede özgürce dolaşabiliyorlar.

Gazete, dolandırıcıların "Bu yolla Avrupa giden kişiler arasında giden IŞİD militanları da var. Avrupa'ya dönerek yeniden IŞİD militanı olmak için doğru zamanı bekliyorlar" dediklerini aktardı.

Avrupa Birliği sınırlarındaki yetkililer ise bu sahteciliğin giderek arttığı ve sanıldığından daha büyük boyutta olduklarını açıkladı.