Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından herkesin istediği soruyu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sorabilmesine olanak sağlayan "Cumhurbaşkanına Sorun" uygulaması kısa süre önce başlatıldı. Uygulama kapsamında toplam 13 bin 750 soru geldi. Bunların arasından 220'si halk tarafından 20 Ocak tarihine kadar oylandı ve en iyi 10 soru belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, soru sahiplerine elektronik posta yoluyla ulaştı ve o isimleri Çankaya Köşkü'ne davet etti. Ankara'ya gelen soru sahipleri Gül ile buluşarak yüz yüze soru sorma fırsatı yakaladı. Soruların öğretmen atamaları, eğitim sistemi, çevre, medya ve dış politika ile ilgili olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün sorulara verdiği yanıtlar, bugün Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı.

"CUMHURBAŞKANINA SORUN" UYGULAMASI NEDİR?

"Cumhurbaşkanına Sorun" adlı uygulamada, aylık dönemler halinde, isteyen herkes her konudaki sorusunu Cumhurbaşkanı Gül’e sorabilecek; dileyenler sorularını video olarak da gönderebilecek. Ayrıca herkes, uygulamada daha önce sorulmuş olan soruları da oylayabilecek. Böylece aylık periyotlar halinde dönemlere ayrılan uygulamada en çok oyu alan sorular ortaya çıkacak. Bu sorular arasından seçilecek 5 sorunun sahibi, Çankaya Köşkü’nde sorularını bizzat Cumhurbaşkanı Gül’e sorabilecek. Video kaydına alınacak bu görüşmeler, yine aynı platformda yayınlanarak tüm dünyaya ulaşmış olacak.



DHA(MV/İD)