'2 askerin şehit düştüğü Çukurca'da 6 PKK'lı öldürüldü' başlıklı haber ek bilgilerle yeniden geçildi.

------------

YENİDEN



HAKKARİ, - HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi’ndeki Işıklı ile Karataş Jandarma Karakolu’nun yanı sıra Gezgintepe Üs Bölgesi’ne bir grup PKK’lının düzenlediği saldırılarda 3 asker şehit düştü. Saldıran terörist gruptaki 3 PKK’lı öldürüldü. Kazan Vadisi’nde iki gün önce Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu’nun şehit düştüğü çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Kuzey Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi’ndeki Işıklı ve Karataş Jandarma Karakol Komutanlığı ile Gezgintepe üs bölgesine dün akşam saatlerinde PKK’lı gruplar tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalarda gece geç saatlere kadar sürdü. Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler de çatışma bölgesine sevk edilirken, çatışmada Tankçı er 21 yaşındaki Bülent Yalçın, Uzman Çavuş Fevzi Algönül ile kimliği öğrenilemeyen 1 asker şehit düştü, 1 asker de yaralandı. Hakkari Valiliği, çatışmalarda 3 PKK’lının ölü ele geçirildiğini, operasyonların devam ettiğini açıkladı.

YARALI ASKER ŞEHİT OLDU

Bu arada pazartesi günü Çukurca İlçesi'ndeki Kazan Vadisi'nde bir grup PKK'lının tespit edilmesini üzerine yapılan operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen ve dün toprağa verilen Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu’nun ardından, yaralı 4 askerden Antalya nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.


BD(FE/İD)