Türkiye 3'ncü Lig 1'nci Grup'ta mücadele eden Çorumspor’un hesaplarıyla ilgili yapılan inceleme sonucunda Cumhuriyet savcısı iddianamesini hazırlayarak geçen yıl Kasım ayında mahkemeye sundu. 39 kişi hakkında 'Nitelikli dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianameyle ilgili Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşma bugün yapıldı. Tutuksuz yargılanan Çorumspor’un eski başkanları ve yöneticiler ilk kez hakim karşısına çıktı. İlk duruşmaya sanıklardan eski kulüp başkanları İbrahim Eceviş, Osman Müftüoğlu ile eski yöneticilerden Selahattin Ezer, Halil İbrahim Kaya, Bilal Gökmen, Yetkin Özbey, İbrahim Lek, Özcan Ekmekçi, İsmail Tekçam, Ahmet Özçam, Okan Hergün, Cenan Özkader, Yunus Çelebioğlu, Sinan Özdilli ve Rumi Ispanak katıldı.

Sanıklardan eski kulüp başkanı İbrahim Eceviş savunmasında, Çorumspor’a 220 bin TL borç verdiğini, bunun karşılığında senet aldığını ve daha sonra icra işlemi başlattığını belirtti. Başka kişilerden Çorumspor adına bir kuruş bağış toplamadığını söyleyen Eceviş, "7 yaşından bu yana Çorumspor hayranıyım. Ben ticari olanaklarımı kullanarak bugünlere geldim. Alacaklarımın faizi olan 76 bin TL’yi Çorumspor’dan almadım. Çocuklarıma haram para yedirmedim" dedi.

ALINAN PARALAR DEFTERE KAYDEDİLMEMİŞ

Eski kulüp başkanı Osman Müftüoğlu da, göreve geldiğinde Çorumspor defterlerinin resmi olarak tutulduğunu zannettiğini ancak alınan paraların deftere kayıt edilmediğini sonradan öğrendiğini ifade etti. Eski alacaklı yöneticilerin Çorumspor’u icraya vermesiyle ekonomik sıkıntı yaşadıklarını belirten Müftüoğlu, yönetimi devraldıktan sonra 180 bin TL bağış topladıklarını ancak alınan bağışları deftere kaydedilmediğini söyledi.

Müftüoğlu ayrıca Çorumspor mülkiyetindeki bir arazinin kamyon garajı yapılmak üzere bir iş adamına verilmesi karşılığında alınan 220 bin TL’nin de resmi kayıtlarda yer almadığını ancak otopark geliri olarak gözüktüğünü ifade etti. Müftüoğlu kulüp gelirleri üzerine haciz konulduğu için gelen parayı resmi kayıtlara geçmediklerini belirterek, "Biz iş adamlarıyız. Birbirimize güveniyoruz. Yönetim kurulu üyeleri olarak birbirimize güveniyoruz" dedi.

İlk duruşmaya katılan sanıkları tek tek dinleyen Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yılmaz Şengül, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. 



YÇ(İS/COŞ)