Çorum’da, CHP İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği ve İşçi Partisi tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet Yürüyüşü' renkli görüntülere sahne oldu. Gazi Caddesi Saat Kulesi önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yürüyüşte grupta bulunanlar sık sık, 'Cumhuriyet engellenemez, Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Çevredeki vatandaşların da alkışlarla destek verdiği grup Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

CHP İl Başkanı Cengiz Atlas kutlamayla ilgili konuşmasında, "Gün, Kurtuluş Savaşı'ndan daha çetin bir gün, daha zorlu bir gün, dayatmalarla bize ulusal değerlerimizi yasaklama günü. Ancak, bunu yasaklayanlar bugün büyük bir hata yaptıklarını anlamışlardır" dedi.

Daha sonra grup, Atatürk Anıtı önünde davul zurna eşliğinde halaylar çekip, türküler söyledi. Grup ardından anıtın önünden ayrıldı.



YÇ(MS/CK)