Hava sıcaklığının en düşük 8, en yüksek 13 derece olduğu Çorlu’da, dün gün boyu etkili olan sağanak yağmur bugün etkisini azalttı. Yağmur aralıklarla devam ederken, yağış nedeniyle Çorlu Deresi bugün sabah yatağından çıkarak taştı. Taşkın, yerleşim yerlerinde etkili olmazken, tarım arazileri su altında kaldı. Taşkın nedeniyle, dere kenarındaki hayvan ağılları da boşaltıldı. Sağlık Mahallesi ile Sarılar Köyü'nü birbirine bağlayan köprünün büyük bölümü ise derenin taşması sonucu çöktü. Köye ulaşım, alternatif yollardan sağlanıyor.

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde de yağmur yağışı aralıklarla hafif şekilde devam ediyor. Dünkü yağmur yağışı nedeniyle İstasyon Mahallesi’ndeki Halk Eğitim Merkezi, Sağlık Ocağı, Merkez Komutanlığı ile 5 evin giriş katlarını su bastı. Buralarda su tahliye işlemleri devam ediyor.

YAĞMUR KAZAYA NEDEN OLDU

Yağmur yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitiren Ali Doğru yönetimindeki 34 HU 9285 plakalı otomobil, sabah çevreyolunun fakülte mevkiinde kontrolden çıkarak orta refuje çarptı ve ardından devrildi. Kazada hafif yaralanan sürücü Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.



MY(LK/SS)