Faciada ölenlerin yakını olan yaklaşık 20 kişinin katıldığı anma töreninde, dua edilip, enkaza karanfil atıldı. 'Unutanlar olsada, biz unutmadık, unutmayacağız' yazılı pankart asan Zümrützedeler, apartmanın yıkıldığı alanın 8 yıldır enkaz halinde beklediğini ve  bu bölgeye ölenler anısına küçük bir anıt yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Zümrüt Apartmanı'nın enkazında düzenlenen törende konuşan zümrützede Durmuş Ateş, "2004 yılında yaşanan büyük acı unutulmadı. Bize unutturulmak mı, isteniyor bilmiyoruz. Özellikle Büyükşehir ve Selçuklu Belediye Başkanlarını davet ettik. Ama ne kendileri geldi ne de temsilen birilerini gönderdiler." dedi.

Enkazın bulunduğu bölgenin hem çevreyi hem de kendilerini rahatsız ettiğini belirten Ateş şunları söyledi:

"Konya'nın çok gelişmiş olduğu söyleniyor. Ama buradaki bu yıkıntı dururken Konya'nın gelişmişliğini ne kadar anlatırlarsa anlatsınlar, taktir kamuoyunun. Burası ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi kooperatif kurup kendilerine müracaat etmemizi istediler. Biz de kooperatifi kurduk. Bizim istediğimiz belediyenin burayı alması ve karşılığında bize bir yer göstermesi. Burayı da ölen kişiler adına onların anısını canlı tutacak küçük bir anıt yapımsanı istiyoruz."

Törene katılan ve o dönemde kurtarma çalışmalarında yer alan Konya Dağcılık Arama Kurtarma Derneği Başkanı Cem Cambaz ve Konya Çiçekçiler Derneği Başkanı İsmail Dikici de faciada hayatını kaybedenleri asla unutmayacaklarını ve her yıl anma programı düzenleyeceklerini söyledi.

Daha sonra okunan duanın ardından zümrüt faciasında yakınlarını kaybedenler enkaza karanfil attı.



MKY(İA/AAA)