Konya Emniyet Müdürülüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, merkez Meram İlçesi'nde oturan 4 ailenin, 18 yaşından küçük çocuklarına bir şebekenin zorla ve tehditle hırsızlık yaptırdığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunması üzerine hareket geçti. Meram'da özellikle kenar mahallelerde hırsızlık yapan şebeke üyelerini saptayan polis, yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından geçen salı günü sabah saatlerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Operasyonda, şebekenin lideri olduğu öne sürülen A.Y. ile birlikte 1'i kadın 16 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramada ise çalıntı olduğu belirlenen 2 televizyon, 2 motosiklet, yaklaşık 500 paket sigara, 30 bin lira değerinde çalıntı hurda malzemesi, 2 kol saati, bir miktar uyuşturucu hap ile hırsızlık olaylarında kullanılan demir kesme makası ele geçerildi. Şebekenin 15 ev, 17 işyeri, 5 otomobil ve 5 inşaattan hırsızlık yaptığı belirtildi. Şebeke üyelerinin çoğunun poliste hırsızlıktan sabıka kayıtlarının  bulunduğu ve sokakta oynayan 18 yaşından küçük 4 çocuğa zorla ve tehditle hırsızlık yaptığırdığı öne sürüldü. Kadın şüphelinin ise diğer şebeke üyeleri polis tarafından yakalandığında, yalancı şahitlik yaptıdığı belirtildi. Şebeke üyelerinin yapılan sorgulamalarında ise "Bu bizim mesleğimiz" dediği öğrenildi.

Gözaltına alınan 16 kişi, bugün Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonda adliyeye sevk edildi.



TY(İA/SS)