5 ÇOCUK KURTARILDI


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul’da gündüz saatlerinde meydana gelen ev hırsızlıklarını çözmek için 4 ay önce bir takip başlatıldı. İstanbul’un çeşitli semtlerinde hırsızlık yapan zanlıların kimliklerini tespit etmek için, teknik ve fiziki takip başlatıldı. Bu takip sırasında şebeke elemanlarının isimleri ve adresleri ile hırsızlıkta kullandıkları yöntemler ortaya çıkarıldı. Telefon dinlemeleri sırasında şebekenin Diyarbakır’da bulunan ayağında çalışan kişilerin, burada tespit ettikleri çocukları evden kaçmaya ikna ederek İstanbul’a gönderdikleri ortaya çıktı. Şebeke elemanları tarafından karşılanan yaşları 15 ile 17 arasında değişen bu çocukların, bir eve kapatılarak işkence ve dayakla hırsızlığa zorladıkları belirlendi.


3 İLDE EŞZAMANLI OPERASYON YAPILDI


Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri gerekli delilleri topladıktan sonra 11 Eylül tarihinde sabaha karşı operasyon için düğmeye bastı. İstanbul’un Bahçelievler, Güngören, Zeytinburnu, Beykoz, Fatih, Sultangazi ilçeleri ile Diyarbakır ve Mardin’de eşzamanlı operasyon yapıldı. Baskınlarda organize bir şekilde hırsızlık yapan 23 kişi gözaltına alındı. Bu arada şebekenin zorla çalıştırdığı tespit edilen 5 çocuk da şüphelilerin evinden kurtarıldı. Zanlılarla birlikte aralarında televizyon, müzik seti, antika pusulaların bulunduğu çok sayıda çalıntı eşya ile 4 adet tabanca, bir av tüfeği, 2 bin 137 gram esrar ele geçirildi. Ayrıca zanlıların hırsızlıklarda kullandıkları 4 otomobili de polis tarafından el kondu.


ÇETE LİDERİ ASKERE GİTMİŞ


Polis soruşturması sırasında şebeke lideri C.B.'nin (24), teknik ve fiziki takip sırasında askere gittiği belirtildi. Telefon dinlemeleri sırasında C.B’nin askerdeyken de telefon ederek şebekesini yönlerdiği, şebeke elemanlarının 3 ayrı evde kaldıkları ve 3 yada 4 kişilik gruplar halinde hırsızlığa çıktıkları öğrenildi. Şüphelilerin evlere girerken şüphe çekmemek için 17 yaşındaki 2 kızı tehdit ederek yanlarında götürdükleri belirlendi. Polisin bu kızların  ifadelerini aldığı daha sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.


Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye çıkarıldı.

 


AA (FOTOĞRAF)