Merkez Yüreğir İlçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde oturan E.G., 2011 Haziran'ında gönlünü kaptırdığı Y.Ç. ile kaçtı. E.G. ve gencin aile büyüklerinin araya girmesiyle çifte dini nikah kıyılıp, 31 Temmuz 2011'de düğün yapıldı. Gelinlik ve damatlık giyen çift, fotoğraf stüdyosunda fotoğraflar çektirdi. Geçen ocak ayında rahatsızlanan E.G.'nin gittiği sağlık ocağında yapılan muayenesinde 4 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Y.Ç.'yi gözaltına alıp, ifadesinin ardından 'cinsel istismar' suçlamasıyla adliyeye götürdü. Damat Y.Ç., eşi E.G.'nin hakime düğün fotoğraflarını göstermesi ve yaşının küçük olması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KIZ BEBEK DOĞURDU

Çocuk gelin bir kız bebek dünyaya getirirken Cumhuriyet Savcısı da soruşturma sonunda, hem damat, hem de aile büyükleri hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Damat Y.Ç. hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. E.G.'nin annesi M.G. (55), babası A.G. (55) ile Y.Ç.'nin annesi Y.Ç. (40) hakkında ise 'çocuğun cinsel istismarına yardım' suçundan 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezası istendi.

"BİRBİRLERİNİ SEVEREK KAÇTILAR"

Yargılanmalarına başlanan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Çocuk gelinin annesi M.G. ve babası A.G. "Kızımız bizden habersiz kaçıp, evlenmiş, bizim sonradan haberimiz oldu. Kızımız hastanede doğmuştu. Hastane kayıtlarından araştırılabilir" dedi.

Damadın annesi Y.Ç. de, kendisinin haberi olmadan çocukların birbirlerini severek kaçtıklarını, zorunlu olarak düğün yaptıklarını söyledi.

Çocuk damat Y.Ç. de, E.G. ile birbirlerini severek kaçtıklarını ifade ederek "Daha sonra ailelerimiz anlaştı. Düğün yaparak evlendik. E.G. yaşının 15'ten büyük olduğunu söylemişti" diye konuştu.

"KAÇTIĞIMDA 15'TEN BÜYÜKTÜM"

Gelin E.G. ise, nikahsız eşi Y.Ç.'den şikayetçi olmadığını belirterek "Birbirimizi seviyoruz. Severek kaçıp, nikahsız evlendik. Bir kızımız oldu. Kaçtığımda 15'inden büyüktüm" dedi.

Mahkeme heyeti, çocuk gelinin kemik yaşının tespiti için rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

E.G.'nin yaşının 15'den küçük çıkması halinde nikahsız eşi Y.Ç. hapis cezasına çarptırılacak. E.G.'nin yaşı 15 ve 15'den büyük çıkması halinde ise dava şikayete bağlı olduğu için şikayetçi olmaması nedeniyle düşüp, ceza almaktan kurtulacak.