Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kararı doğrultusunda, yetiştirme yurdunda kalan çocukların ev ortamına alışmalarını sağlamak için Manisa’da çocuk evleri açıldı. Söz konusu evlerden 3’ünün bulunduğu Turgutlu İlçesi’ndeki bir çocuk evinde, 26 yaşındaki H.T., bakımını yaptığı 6 yaşındaki altı çocuktan 2’sine, tuvaletini tutamadığı için şiddet uyguladığı iddiasıyla görevden alındı. İddiayla ilgili soruşturma başlatılırken, H.T., 11 Ocak’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çocuk evindeki diğer iki bakıcının şikayeti üzerine olayın ortaya çıkmasının ardından H.T.’nin, ifadesinde çocukları korkutmak için sözlü olarak uyardığını söylediği ileri sürüldü.

ÖNEMLİ BİR PROJE

Olayın duyulmasının ardından soruşturma açıldığını söyleyen Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Yılmaz, “Bizim için bu proje çok önemli. Biz çocuklarımızı yetiştirme yurdundan ev ortamına geçirmeyi hedefliyoruz. Ancak bazı kendini bilmez insanlar bu güzel projeleri böyle olaylarla karalıyorlar. Olayın ortaya çıkmasıyla H.T’nin işine hemen son verildi. Bizim bilgimiz, altına kaçıran çocuklara psikolojik şiddet uyguladığı yönünde. Bu çocuklar çok özel çocuklardır. Kesinlikle böyle bir muameleye izin veremeyiz. Çocukların ve diğer bakıcı annelerin de ifadeleri ile bu olay ortaya çıkmıştır ve gereken yapılmıştır” diye konuştu.

MANİSA’DA 8 ÇOCUK EVİ VAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yetiştirme yurtları yerine çocuk evlerini yaygınlaştırmak üzere hayata geçirdiği proje kapsamında, Manisa’da 4’ü merkez, 3’ü Turgutlu, 1’i de Akhisar İlçesi’nde olmak üzere toplam 8 çocuk evi açıldı. Adresleri gizli tutulan evlerde çocuklar aile ortamında büyüyor.



DÇ (İÖ/RT)



H.T: Hatice Taşkıran