Olay saat 14.00 sıralarında Kepez İlçesi'nde bulunan İsmail Hakkı Kaya İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 1'nci sınıfa başlayacak çocuğunun sınıfını değiştirmek isteyen bir kadın, müdür yardımcısı Hasan Çelen'in odasına girdi. Öğrencinin sınıfını değiştiremeyeceğini, bunun kura ile belirlendiğini söyleyen Çelen, öğrenci velisine başının kalabalık olduğunu belirterek odadan çıkmasını istedi. Bunun üzerine odadan çıkarak olayı eşi Remzi Bulut'a anlatan kadın, iddiaya göre müdür yardımcısının kendisini odadan kovduğunu söyledi. Okula gelen ve inşaatlarda ustabaşılık yaptığı belirtilen Remzi Bulut, odasına girdiği Hasan Çelen'e saldırdı. Aldığı yumruk darbeleriyle burnu kırılan ve vücudunda ezikler oluşan Çelen, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Olayın ardından kayıplara karışan Remzi Bulut ise 5 saat sonra polis tarafından gözaltına alındı.

Hastanenin kulak burun boğaz servisinde 5 gün iş göremez raporu alan müdür yardımcısı Hasan Çelen'i, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ziyaret etti. Vali Ahmet Altıparmak'a olayı anlatan ve durumu bir 'iş kazası' olarak nitelendiren Hasan Çelen, “Öğrenci velisinin sınıf değiştirme isteği üzerine bunun kura ile olduğunu belirterek, yapamayacağımı söyledim. Oda kalabalık olduğu için çıkmasını rica ettim. Ancak saat 14.00 sıralarında eşi birden odaya girerek hiçbir şey söylemeden saldırdı. Yanında birkaç kişi daha vardı. Burnumun kırıldığını söylediler" diye konuştu.

Vali Ahmet Altıparmak, görevini yapmak isteyen okul müdür yardımcısına yapılan saldırıyı kınadığını söyleyerek, her zaman yanında olduklarını kaydetti. Altıparmak, öğrenci velilerine ve kamu ile işi olan vatandaşlara daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

 

ÖE (HA/RT)