Konvoyda bulunan Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne ait 73 AE 538 plakalı sivil polis aracı, İdil İlçesi çıkışında karşı yönden gelen ve sürücüsünün kimliği açıklanmayan 72 EA 368 plakalı TIR'la çarpıştı.

2 POLİS ÖLDÜ

Kazada ağır yaralanan 3 polis memuru, İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı.

Ancak polis memurlarından İhsan Civelek ve Serkan Ağca yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak öldü.

Yaralı 1 polisin tedavisi sürerken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kazayı gören ve bir süre olay yerinde bekledikten sonra Mardin'in Midyat ilçesine devam eden Roth, burada yaptığı açıklamada, polisler için çok üzüldüğünü belirterek, ailelerine taziye dileklerinde bulundu.

Kazanın şokunda olduklarını ifade eden Roth şunları söyledi:

"Çok üzgünüz. Bizim güvenliğimizi sağlayan görevliler, Cizre'deki lokantada yan masada oturuyorlardı. Ondan sonra bizi takip ettiler, vedalaşmamızdan birkaç saniye sonra şoförümüz dikiz aynasından bir kaza olduğunu gördü. Biz de geri döndük ve çok ağır yaralı olduğunu gördük. Çok üzgünüz, gerçekten çok üzgünüz. Vedalaşmadan birkaç saniye sonra, teşekkür etmemizden birkaç saniye sonra kaza oldu. Ailelerine başsağlığı ve yaralının sağlığına kavuşmasını diliyoruz."

ROTH: "SÜRECE KATKI VERMEYE HAZIRIZ"

Bu arada, Claudia Roth başkanlığındaki heyet, kaza öncesi Şırnak'ın Cizre İlçesi'deki baro lokalinde bir süre önce kızı Solin'in rahatsızlığı nedeniyle cezaevinden tahliye edilen Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur ve kızı Solin'i ziyaret etti.

Burada Kürt sorununun çözümü için başlatılan çözüm süreci konusunda konuşan Roth, yıllardır Türkiye'ye geldiğini, cezaevlerini ziyaret ettiğini ve insanlarla konuştuğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Türk ve Kürtler'in dostu olarak gerçekten bu güneş altında artık bir barışın güneşi olacak diye umut ediyoruz. Barış sürecinin sonucu olarak bir barış olacağını umut ediyoruz. Geçmişte buralarda çok kan ve gözyaşı döküldü. Bu nedenle çözüm sürecinde her iki tarafın üstlerine düşen görevleri yerine getireceğine inanıyorum. Özellikle kadınların barış sürecinde bir rolü olacağını sanıyorum.

Almanya'dan bu barış sürecine katkı vermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz. İstikrarın temeli demokrasidir. Türkiye bu sorunu çözdükten sonra farklı etnik yapısı ile çok istikrarlı bir ülke olabilir. Bu konuda çok umutluyuz. Bu demokrasi ve istikrarı sağlayan yeni bir anayasa yapılmasını umut ediyoruz. Öcalan'ın silahların susturulması ve geri çekilmesi talep ve önerisine olumlu bakıyoruz. Çünkü biz yıllardır barış ancak silahların susmasıyla başlayabileceğini inanıyoruz ve bunu söylüyoruz."