Şırnak Valiliği, sokağa çıkma yasağını 4 Eylül'de ilan etmişti. Yasak, valiliğin dünkü duyurusuna uygun olarak bugün saat 07:00 itibariyle kaldırıldı. Fransız Haber Ajansı (AFP) muhabirinin haberine göre, Cizre'ye giriş ve çıkışlara izin verilmekle birlikte kontrol noktalarının kaldırılmamış olması dikkat çekiyor.

120 bin nüfuslu Cizre, PKK'nın geniş taban bulduğu yerleşim yerleri arasında gösteriliyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) yetkililerine göre, Cizre'de PKK militanlarıyla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda en az 21 sivil hayatını kaybetti. HDP, ölen siviller arasında çocukların da bulunduğunu belirtti. Ankara ise Cizre'de 30 dolayında PKK militanının ölü ele geçirildiğini savunuyor.

Türk hükümetinin PKK ile yürüttüğü çözüm sürecinin sona ermesi üzerine ateşkes bozulmuş, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) PKK mevzilerini hedef alırken, PKK da güvenlik güçlerine saldırılar düzenlemişti. Hakkari’nin Dağlıca mevkinde 16 askerin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında TSK Kuzey Irak'a sınırötesi operasyon düzenlemişti.

DW/AFP/dpa/NH