Cizre İlçesi'ne bağlı Bozalan Köyü'ne getirilen Salih Pala'ya ait 150 koyun, soğuk hava ve kış şartlarından korunması için konuldukların naylon barınakta havasızlık nedeniyle boğuldu. 50 koyunu emanet olarak aldığını belirten Pala, sabah gördükleri karşısında şaşkına döndüğünü söyledi. Kaldıkları bölgede operasyon ve yayla yasakları nedeniyle otları biçemedikleri için Hakkari'den Cizre'ye geldiklerini belirten Pala, şöyle dedi:

"Saman, Hakkari'de çok pahalı. Ayrıca operasyonlar devam ediyor ve kış koşulları çok zorlu geçiyor. Bunun için biz de koyunlarımızı buraya getirdik. Allah razı olsun buranın sahibi bize parasız olarak kullanmamıza izin verdi. Akşam koyunlarımızı otlattıktan sonra her zaman olduğu gibi otlattıktan sonra, naylondan yaptığımız barınğa koyduk. Sabah gelip baktığımızda hepsinin telef olduğunu gördüm. Şoke oldum. Başbakan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve devletten yardım bekliyorum. 8 çocuğum var. Hepsi okula gidiyor. Kirada oturuyorum. Ne yaparım şimdi ben tek başıma? Bütün sermayem bu koyunlardı. Artık Hakkari'ye de dönemem." 

Mizgin Pala, babasının büyük miktarda borçlanarak aldıkları koyunların telef olmasından sonra büyük sıkıntı içine girdiklerini ifade ederek, "Babam ve kardeşlerimle bu hayvanlara ümitlerimizi bağlamıştık. Şimdi borç yükü altında kalan babama yardım edilmesini istiyoruz. Babam dışında çalışacak kimsemiz de yok. Devlet baba bize yardım etsin" diye konuştu.