Paniğe neden olan olay, öğlen saatlerinde Yüksekova İlçesi'nin İpek Mahallesi'nde bulunan kargo şirketine ait depoda meydana geldi. Rize'den ismi açıklanmayan bir kişi adına gönderilen ve içerisinde cıva olduğu tahmin edilen koli, taşınırken, işçilerin ellerinin arasından yere düştü. Kolinin yere düşmesiyle birlikte içerisinde bulunan sıvı madde de yere döküldü. Paniğe kapılan ve dökülen maddeden etkilendikleri belirtilen 8 işçi, olay yerine çağrılan ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zehirlenme belirtileri üzerine polise bilgi verildi.

Olay yerine gelen polis caddeyi trafiğe kapattıktan sonrada Hakkari İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nden yardım istedi. 8 kişilik ekip, olay yerine özel kıyafetlerle geldi. Ekibin yaptığı incelemelerin ardından yere dökülen maddeler plastik kapalı kutuların içerisine konularak koruma altına alındı. Cadde ve maddenin döküldüğü alan itfaiye ekipleri tarafından yıkanarak dezenktefe edildi.

Hastaneye kaldırılan 8 işçi ise yapılan tetkiklerin ardından kan ve idrar örneği alındıktan sonra taburcu edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 



BD (FE/RT)