2- 3 Haziran 2012 tarihlerinde, Avusturya'nın en eski şehri ve ilk Cittaslow'u Enss'te toplanan Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısına ABD, Belçika, Hollanda, Almanya ve İtalya'dan temsilciler katıldı. Enns şehrinin kuruluşunun 800'üncü yılı çerçevesinde gerçekleşen toplantıyı Enns Belediye Başkanı Franz Stefan Karlinger açtı. Cittaslow Birliği Başkanı Luca Marconi, Kolombiya ve Japonya'dan katılan kentlerle birlikte 27 ülkeye ulaştıklarını açıkladı. Toplantıda yeni Cittaslow kriterleri, İtalya'nın Bra kendinde düzenlenecek tenis turnuvası, Salone del Gusto hazırlıkları ve Peruggia Üniversitesi'nde düzenlenecek turizm konferansı gibi konular görüşüldü.

TUNÇ SOYER'İN 'EXPO' FİKRİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Türkiye'nin ilk Sakin Şehri Seferihisar'ın CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer'in önerdiği 'Seferihisar Cittaslow EXPO'su görüşüldü. Yılın 6 ayı açık olacak olan, 'yavaş' felsefesinin en iyi uygulamalarının sergileneceği, aynı zamanda Cittaslowların kendi ülkelerini tanıtacakları bir fuar olarak önerilen proje büyük ilgi gördü ve çok beğenildi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cittaslow EXPO'suyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sığacık'ın deniz kenarında en güzel noktalarından birinde, 92 Bin metrekare büyüklüğünde bir alana kurulacak EXPO'da Cittaslow teması çerçevesinde ülkelerin ve kentlerin kendilerini tanıttığı pavyonların yanısıra tematik bölümler de bulunacak. EXPO, Cittaslow kentlerinin kendi aralarındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendirecek ve Cittaslow'un dünyadaki vitrini olacak. Yavaş EXPO İzmir'in uluslararası fuarcılık geleneğinden de beslenerek hem İzmirlileri ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden ziyaretçileri hem de Cittaslow'la tanışmak isteyen dünyanın her yerinden gelecek konukları misafir edecek."

Projenin maliyet, finansman analizlerinin ve detaylarının Ekim ayında düzenlenecek olan 27 ülkeden 150 kentin temsilcilerinin katılacağı Genel Kurul'da sunulmasına ve ardından hayata geçirilmesine karar verildi.



DHA(AÖ/COŞ)