Olay, dün sabaha karşı Körfez Kent 2. Etap'ta meydana geldi. İddiaya göre, bir güvenlik firmasında sorumlu olarak çalışan eşi Cüneyt Yılmaz'ın evde olmadığı bir sırada cinnet geçiren Fatma Yılmaz, kızları Y.Ö.Y. (11) ve B.Y.'nin (17) bıçakla boğazlarını kesti. Fatma Yılmaz, ardından bıçağı kalbine saplayarak yaşamına son verdi.

Annesinin bıçak darbelerinden yaralı kurtulan Y.Ö.Y. ve B.Y., Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Y.Ö.Y.'nün yoğun bakımda tedavi altına alındı, ancak iki kardeşin de hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Fatma Yılmaz'ın cesedi ise otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

YARDIM ÇIĞLIKLARINI KİMSEYE DUYURAMADI

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri süren iki kız çocuğundan B.Y.'nin, kardeşi Y.Ö.Y.'nin çığlıklarıyla uyandığını ve hızla annesinin odasına yöneldiğinde annesini kardeşinin boğazını keserken gördüğünü söylediği öğrenildi. Daha sonra Fatma Yılmaz'ın elindeki bıçakla büyük kızının üzerine yürüdüğü ve onun da boğazını kestiği, annesinin elinden kanlar içersinde kurtulmayı başaran B.Y.'nin binadaki tüm komşularının kapısını çalıp yardım istediği, ancak kimsenin kapıyı açmaması nedeniyle babasını cep telefonuyla arayarak eve çağırdığı ortaya çıktı.

Daha sonra olay yerine gelen baba Cüneyt Yılmaz'ın, korkudan titreyen kanlar içindeki kızını apartmanın 8. katında bulduğu iddia edildi. Polise ifade veren Cüneyt Yılmaz, tedavileri süren kızlarının başından ayrılmıyor.

Hastanede tedavisi devam eden B.Y. yardım çığlıklarına karşılık vermedikleri gerekçesiyle, kendisini ziyarete gelen komşularını kabul etmediği de öğrenildi.



EA(MB/SS)