Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, liderliğini Finike İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.P.'nin yaptığı suç örgütüne yönelik dün sabah saatlerinde Tunceli, Adana ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Tunceli Jandarma Komutanlığı'nda görevli, Finike İlçe Jandarma Komutanlığı eski personeli Jandarma Uzman Çavuş F.S.Y. ile birlikte 1'i kadın 18 kişi, 'Fırtına- 2' adı verilen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

TERÖR SALDIRISI VAR, DIŞARI ÇIKMAYIN

F.S.Y. Antalya Merkez Komutanlığı'nda sorgulanırken, 1'i kadın 17 kişinin sorgusu ise Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde başladı. Tutuklu Yüzbaşı M.P.'nin izniyle yapılan ören yerlerindeki kaçak tarihi eser kazılarıyla ilgili ilginç bilgiler gün ışığına çıkmaya başladı. Suç örgütü şüphelilerinin, askerlerin koruma ve nezaretinde gece gündüz kazı yaptıkları belirlendi. Yüzbaşı M.P.'nin askerlere "Çok güçlü bir istihbarat bize terör saldırısı ihbarında bulundu. Bu yüzden kesinlikle hiç kimse dışarı çıkmayacak. Terör saldırısı bekleniyor, bu nedenle zayiat vermemek için nöbetçiler dışında dışarı çıkılmamasını emrediyorum" dediği belirlendi.

POLİSİN 'CAFER' VE 'ABDULLAH' DİYE ARADIĞI, CİN ÇIKTI

Operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden tek kadın şüpheli Aliye Karababa'nın Ankara'da oturduğu, ancak kazılar nedeniyle Antalya'ya taşındığı ortaya çıktı. 'Büyücülük' yaptığı belirlenen ve cinleri olduğunu söyleyen kadının telefon görüşmelerinde, "Ben Cafer ve Abdullah'ı oralara gönderdim. Onlar kısa sürede yerleri tespit edip bana bildirecek. Buna göre kazılar yapılsın" dediği, bunun üzerine polislerin tam 15 gün boyunca 'Abdullah' ve 'Cafer' adlı iki kişi aradığı ortaya çıktı. Ancak bir süre sonra isimleri geçenlerin Aliye Karababa'nın sözde cinleri olduğu anlaşıldı. Cinlerin belirlediği 12 yerde kazı yapan şüphelilerin buralarda bir şey bulunamaması üzerine bakır çubuk kullandığı, iki bakır çubuğun çapraz biçimde gelmesi üzerine buralarda kazılar yapıldığı anlaşıldı.

MEZAR KAPAKLARINI AÇAMAYINCA PAPAZ GETİRMİŞLER

Şüphelilerin kazılardan sonuç alamayınca mezarlara yöneldiği ortaya çıktı. Ancak tüm çabalarına rağmen lahitlerin kapaklarını açamayan şüphelilerin bir papaz bulduğu ortaya çıktı. Papazın hazırladığı suyu kapaklara döken şüpheliler kapaklar yine açılmayınca bu kez dinamit koyarak patlatmayı denedikleri, ancak hem çok ses çıkması hem de aradıkları tarihi eserlere zarar verecek olması nedeniyle bağladıkları dinamitleri patlatmadıkları belirlendi.

MÜZE GÖREVLİLERİNDEN ÖNCE KAZMIŞLAR

Finike ilçesine bağlı Arif Köyü Başkoz Mevkii'nde kazı yapan çete üyelerinin, Arikanda, Treşe ve Boldağ ören yerlerini kazdığı belirlendi. Müze yetkililerinin tarihi eser olma şüphesi bulunan yerler için kazı yaptıracağını öğrenen M.P.'nin, buraları müze görevlilerinden önce kazdırdığı belirlendi. Şüphelilerden Adem Akgündüz poliste, "M.P. ve F.S.Y. bize 'Bir ihbar gelecek olursa zaten bize gelecek. Siz önemsemeyin, sakın kazıya ara vermeyin. Nasılsa ihbar bize gelecek. E biz beraberiz sizi kim yakalayacak' dedi" diye ifade verdiği açıklandı.

Halen cezaevinde tutuklu bulunan Yüzbaşı M.P.'nin liderliğindeki çetenin 'kazı kolu' olduğu ileri sürülen şüphelilerin, yarın adliyeye sevk edileceği açıklandı.