Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Nisan ayında Aydın- Muğla Karayolu’nda başlattığı iyileştirme çalışmaları yolun daralması ve sinyalizasyon sisteminin çalışmamasına neden oldu. Bu nedenle yolda son bir ay içinde 5 ölümlü kaza meydana gelmesi Çineli'leri isyan ettirdi. Çineli'ler ölen 5 hemşehrilerini unutturmamak ve gereken yol güvenliği  önlemlerinin alınması için Çine Otogarı önünde toplanıp, eylem yaptı. Eyleme CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP’li Aydın İl Genel Meclis Üyesi Erol Öz'ün aralarında bulunduğu 50 kişi katıldı. Eyleme katılanlar 'Ölüm sırası hangimizde?', “Karayolu mu, ölüm yolu mu?', 'Azrail Çine'de mesaide', 'Çine için canımızı veririz. Karayoluna can vermek istemiyoruz' yazılı pankartlar açtı. Grup, Aydın-Muğla Karayolu’nu yarım saat süreyle trafiğe kapattı. Eyleme katılan 20 yaşındaki Hakan Öksüz, sembolik olarak kefen giyip yola yattı.

'30 BİN KİŞİNİN YAŞAMINI DOĞRUDAN ETKİLEDİ'

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, grup adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çine’nin içinden geçen Aydın- Muğla Karayolu'ndaki bölünmüş yol çalışması asgari 30 bin kişinin yaşamını doğrudan etkiledi. Yoldaki çalışmalar adeta ilçenin kabusu oldu. Yol üzerinde 5 okul var. Çok sayıda esnafın dükkanı var. Buna rağmen öğrenci servislerinin ve esnafın mal tedariki yaptığı araçların bekleme yapacağı cepler planlanmadı. Kent trafiğini düzenleyen sinyalizasyon işlevsiz kaldı, can ve mal güvenliği açısından önemli risklerin ortaya çıkmasına yol açtı. Trafik işaretlemelerinin yetersiz olması trafik akışını aksattı. Kent girişindeki ve çıkışındaki kavşakların sayısı yerel yönetimleri uyarılarına rağmen dörtten ikiye indirildi. Son bir ay içinde 5 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti."

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz da, "AkPi hükümeti 'Yol yaptım' diyerek, Çine halkına eziyet etmekte. Yol öyle yapılmaz. AK Parti'nin yapmış olduğu bu yol, sanki Çine halkına fayda sağlamış gibi bir propaganda yapılıyor. Bu, yol üzerine kurulan bir siyasettir" dedi.

'GENİŞLEYECEK DİYE BEKLERKEN YOL DARALDI'

Şoförler Odası Başkanı Ahmet Keleş ise, yolun yapılmasının kendilerince yanlış olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Yol genişleyecek diye beklerken yol daraldı. Cep yapılmadı. Kavşak sayısı azaltıldı. Burada hatalı bir yol çalışması var. Araçlar yola çıktığında ayağını gazdan çekmeden 100 kilometre hızla ilçeden geçiyor. Her gün bir kaza haberi duymak istemiyoruz. Çine halkı olarak eylemlerimizi sonuç alana kadar sürdüreceğiz."

Açıklamaların ardından grup, sesizce dağıldı.



NK(İÖ/COŞ)