Olay, geçen 23 Ağustos'ta merkez Seyhan İlçesi'ndeki Akkapı Mahallesi'nde meydana geldi. Bir süre önce eşinden boşanan ve lokanta işleten 2 çocuk annesi Emrah Dil, bir yıl önce çiftçi Mikail Uskaner ile tanışıp gönül ilişkisi yaşamaya başladı. Ancak sık sık 'kıskançlık' nedeniyle kavga eden çift, olay günü de aynı nedenle tartıştı. Emrah Dil'in ayrılmak istediğini söylemesi üzerine, tabancasını çeken Mikail Uskanerkurşun yağdırdı.

ÖLDÜRDÜĞÜ SOKAKTA YAKALANDI

Kaçmaya çalışan ancak sırt, karın ve kalçasından kurşunlanan Emrah Dil, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Özel Güney Adana Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olay yerinden 01 YS 388 plakalı otomobiliyle kaçan ve 5 gün sonra cinayetin işlendiği sokakta polislerce yakalanan Mikail Uskaner suçunu itiraf ederek, "Yaklaşık 1 yıl birliktelik yaşadığım Emrah beni aldatınca kendisine ayrılmak istediğimi söyledim. Ancak kabul etmedi.  'Bana bakacaksın. Yoksa ilişkimizi eşine, çocuklarına anlatırım' diye tehdit etti. Kendimden geçip ateş ettim. Çok pişmanım" dedi.

Adliyeye sevk edilen Mikail Uskaner, çıkartıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı. 

KENDİNİ SAVUNDU

'Kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istenen Mikail Uskaner'in yargılanmasına Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Önceki ifadesini yineleyen Uskaner, "Beni aldattığı için ve olay günü küfür ettiği için bunlar yaşandı" diye konuştu. Davaya katılan Emrah Dil'in ağabeyi Yusuf Dil, "Ben sanığı tanımıyorum. Kardeşimin yanında bir kere gördüm. Arkadaş olduklarına kanaat getirmedim. Silah zoruyla kardeşimi tehdit ediyormuş" diyerek sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

BAKICI KONUŞTU

Duruşmada tanık olarak dinlenen Emrah Dil'in kız kardeşi Nesrin Dağlı da, "Sanık Mikail ile ablam evlenmek üzere arkadaşlardı. Evlenmeleri için sanığın ablama yönelik vaatleri vardı. Bunları yerine getirmiyordu. Bundan dolayı tartıştılar" dedi.

Emrah Dil'in 6 yaşındaki kızı R.N.O.'nun bakıcısı Macide Acar ise olayı şöyle anlattı:

"Çocuk geceleri de bazen benim evimde kalıyordu. Olay günü Emrah evime geldi, kızını gördü. Bir süre sonra da eve sanık Mikail geldi. Birlikte kahve içtiler. Aralarında herhangi bir sorun yoktu. Güle oynaya dışarı çıktılar. Bir süre sonra Emrah gözlüğünü unuttuğu için eve geri geldi. Emrah'ın kızı R.N.O ise annesinin gitmemesi veya kendisini de götürmesi için ağlıyordu. Emrah dışarı çıkınca çocuğun camdan dışarı bakıp, daha fazla ağlamaması için arkam cama dönük vaziyette onu oyalıyordum. Çocuk ise dışarı bakmaya çalışıyordu. Silah sesi duydum. Küçük kız, 'Mikail amca annemi vurdu' dedi. Cama dönüp dışarı baktığımda, Emrah yerde yatıyordu."

KÜÇÜK ÇOCUK CİNAYETİ ANLATTI

Duruşmada tanık olarak ifade veren Emrah Dil'in kızı R.N.O., daha önce pedagog gözetiminde verdiği ifadesini yineleyerek şunları söyledi:

"Macide teyzenin yanında kalıyordum. Annemle Mikail amca beni görmeye geldi. Ben televizyon izliyordum. Annemle Mikail amca dışarı çıktılar. Sonra annem gözlüğünü unuttuğu için geri geldi. Anneme 'gitme' diye ağladım. Sonra silah sesi duydum. Pencereden dışarıya baktığımda annemi gördüm. Annem yere düştü. Mikail amca önce annemin yanına geldi, eliyle göğsüne dokunup sonra arabasına binip gitti. Mikail amcanın elinde silaha benzeyen birşey vardı." 

Duruşmada duygulanan ve konuşmakta zorlanan küçük çocuk daha önce annesi ile Mikail Uskaner'i bir kez arabada tartışırken gördüğünü de belirtti.

Sanığın tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, eksik evrakın giderilmesi için duruşmayı erteledi.



YB(OA/COŞ)