Aksaray merkeze bağlı Yeşilova Beldesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası İbrahim Aldırmaz, 6 Aralık günü sabah saatlerinde koyun otlatan bir çoban tarafından beldeye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki sulama kanalında elleri ve ayakları bağlanarak av tüfeğiyle öldürülmüş olarak bulundu. Olay yerine giden jandarma ekipleri, yaptıkları inceleme sırasında bir çift inşaat eldiveni buldu. Katil zanlısının eldiveni parmak izi bırakmamak için kullandığından şüphelenen ekipler, araştırmasını bu yönde yoğunlaştırdı.

ÖZEL EKİP ELDİVENDEN İZ SÜRDÜ

Cinayeti çözmek için oluşturulan özel ekip, inşaat eldiveninin Yeşilova Beldesi'nde hırdavatcılık yapan 37 yaşındaki Mustafa K.'nın iş yerinde satıldığını tespit etti. Mustafa K.'nın, eldiveni kime sattığı sorusuna cevap verememesi üzerine güvenlik kemarası incelemeye alındı. Görüntülerde İbrahim Aldırmaz'ın kaybolduğu gün öncesi Mustafa K.'nın saat 24.00 sıralarında dükkanına gelerek bir çift eldiven aldığı ve ayrıldığı tespit edildi.

GÖRÜNTÜDEKİ KIYAFETLER BULUNAMADI, GÖZALTINA ALINDI

Jandarma, güvenlik kemarasına yansıyan görüntülerdeki kıyafetlerinin kayıp olduğunu belirlediği Mustafa K.'yı İbrahim Aldırmaz'ı öldürdüğü iddiasıyla evinde gözaltına aldı.

Jandarmada yapılan sorgusunun ardından Aksaray Adliyesi'ne çıkartılan Mustafa K. nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Mustafa K., cezaevine götürülerken, basın mensuplarına cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi.



HB(İA/AK)