İzmir Valisi M. Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret eden Çin'in Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong, ziyaretinden sonra EXPO 2020 için İzmir'e destek verdiklerini ifade etti. EXPO 2020'nin İzmir'de yapılması gerektiğini belirten Büyükelçi Gongş, 2010 Şangay EXPO'su sırasında Türkiye'nin büyük başarı elde ettiğini, fuar süresi boyunca Türkiye standından 10 milyon dondurma satıldığını, bu sayede de Çin halkının Türkiye'yi dondurmasıyla tanıdığını söyledi. Gong, şöyle konuştu:

"Çin ile İzmir arasındaki ilişkilere önem veriyoruz. İzmir, Türkiye'nin çok önemli ve güzel bir şehri. Yatırım olanaklarının geliştirilmesi için iki ülke arasındaki ilişkilere de önem veriyoruz, Çin ile İzmir arasında ekonomik alanda iyi işler yapılabilir.2

İzmir Valisi Kıraç, gelecek dönemlerde iki ülke arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerde işbirliği yapılacağını belirtti. 2010 yılında EXPO'nun Şangay'da yapıldığını anımsatan Kıraç, "Biz o dönemde EXPO'nun Çin'de yapılmasına destek vermiştik. Biz de EXPO'ya adayız ve Çin'den destek bekliyoruz" dedi.



TG(İÖ/İD)