Dönemin Tunceli Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümünü araştıran Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, oğlu Gökhan Çillioğlu’nun telefonlarını yasa dışı olarak dinlenmesiyle ilgili olarak başlattığı soruşturmada, aralarında Düzce Alay Komutanı Kıdemli Albay Turan Yazıcı’nın da bulunduğu 7 muvazzaf ile 1 emekli asker tutuklanmıştı.

Yasa dışı dinleme olayı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Düzce Alay Komutanı Yazıcı’nın odasında dinleme kayıtlarının yanı sıra, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin de fişlendiğini ortaya çıkarıldı. Geçen Nisan ayında Yazıcı’nın odasında yapılan aramalarda Düzce Üniversitesi’ndeki 136 öğretim üyesi ile öğrencinin fişlendiği tespit edildi. Ele geçirilen notlarda fişlenen kişilerin ideolojik görüşleri, kimlerle iletişim içinde oldukları gibi bilgilerin yer aldığı öğrenildi. 

Yine Alay Komutanlığı’nda yapılan aramalar sırasında şu anda tutuklu bulunan Astsubay Tuğrul Zencir’in de odasında imha edilmesi gereken bazı telefon kayıtları ele geçirildi. 

Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan'ın talimatıyla, Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlenmesi iddiasına ilişkin aralarında Albay Turhan Yazıcı'nın da bulunduğu 1'i emekli, 7'si muvazzaf asker 8 kişi 'terör örgütüne üye olmak', 'sahte belge tanzim etmek' ve 'haberleşme gizliliğinin ihlali' 20 Nisan 2012'de tutuklanmıştı.



CÖ(MP/AAA)