Almanya'da spor eğitmenliği yapan Roland Kohlleppel, bisiklet yolculuğuna 9 Ağustos'ta Almanya'nın Bochum kentinden başladı. İlk kez 8 yaşında babasının çöpte bulup tamir etmesiyle sahip olduğu bisiklet sevgisi zamanla tutkuya dönüşen Kohlleppel, annesi Lugeborg ve babası Bernd Kohlleppel'in karşı çıkmasına rağmen hayalini kurduğu yolculuktan vazgeçmedi. 2 ay süren yolculuğu sırasında günde ortalama 100 kilometre yol giden Kohlleppel, geceleri yanında taşıdığı kamp çadırında konakladı. Yemeğini yolculuk sırasında tanıştığı ailelerin evinde yiyen Kohlleppe, borcunu odun kırıp, şarap imalatında kullanılmak üzere üzüm toplamak gibi işlerde çalışarak ödedi.

8 ÜLKE, 4300 KİLOMETRE

Almanya'dan ayrıldıktan sonra sırasıyla Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'ı dolaşan Kohlleppel, Roland Kohlleppel, 3 Ekim'de Türkiye'ye geldi. Marmara ve Ege kıyılarında 9 gün boyunca bisikletiyle yol alan Kohlleppel, 11 Ekim'de Fethiye'nin Çalış bölgesine ulaştı.

Yolculuğunu Antalya'da bitirmeyi hedefleyen Roland Kohlleppel, havaların yağışlı olması nedeniyle Fethiye'deki kamp süresini uzattı. İlçeye geldikten sonra hemen yeni arkadaşlar edinen Kohlleppel, Fethiye'deki vaktini yeni arkadaşlaryla sohbet edip, eğlenerek geçirdi.

2 AYDA 600 EURO HARCADI

Dolaştığı ülkeleri gezmenin yanında dilini de öğrenmeye çalışan Roland Kohlleppel, Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi. Yolculuğu boyunca 600 Euro harcadığını anlatan Kohlleppel, bütün amacının insanları ve kültürleri daha yakından tanımak olduğunu belirtti. Bu tür deneyimlerin otobüs ya da uçakla yolculuk yaparak öğrenilemeyeceğini kaydeden Kohlleppel şunları anlattı:

"Yolculuğum boyunca müthiş tecrübeler edindim. Hayatım boyunca unutmak istemeyeceğim, anılarla dolu günler geçirdim. Gezdiğim yerlerden küçük alışverişler yaptım. Çanakkale'den zeytinyağı, ayvalıktan zeytin aldım. Bu turu yapıyorum, değişik insan ve kültürlerle tanışıyorum. Türkiye'de olmak ise ayrı bir mutluluk. Burada hiçbir şeyden kokmama gerek yok. Herkes çok cana yakın ve dost canlısı. Gittiğim her yerde beni misafir ettiler. Herkese çok teşekkür ediyorum."

'KÖPEKLERDEN ÇOK ÇEKTİM'

Yolculuk sırasında karşılaştığı köpekler yüzünden çok zorlandığını kaydeden Roland Kohlleppel, " Yol üzerinde çok fazla köpek vardı. Ben de sürekli köpeklerden kaçmak zorunda kaldım. Kısa da olsa zorlu kovalamacalar yaşadım. Ancak bu güne kadar ısırmayı başaramadılar" diye konuştu.

ANTALYA'DAN ALMANYA'YA UÇAÇAK

Fethiye'de bir hafta kalacak olan Kohlleppel, ardından tarihi ve turistik yerleri gezerek Antalya'ya gidecek. Kış ayları yaklaştığı için yolculuğunu Antalya'da sonlandıracak olan Kohlleppel, Antalya'da kısa bir gezinti yaptıktan sonra uçakla ülkesine dönecek.



ET(HA/COŞ)