Derince İlçesi'nde gerçekleştirilen panele CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in yanı sıra Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim görevlisi Fatih Yaşlı da konuşmacı olarak katıldı. Panelde kendisine yöneltilen soruları da cevaplandıran İlhan Cihaner, Ergenekon davası ile ilgili olarak, "120 milyon sayfalık Silivri Davası'nın nasıl biteceğini düşünüyosunuz ?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Bir kere adil şekilde bitmeyeceği çok açık. Burada verilecek kararlar net. Yani burada bir adil karar çıkma ihtimali yok. Çünkü ne bizim yargı sistemimiz 3-4 yıl, 5 yıl tutuklu tuttuğu kimseye, suçsuz olduğu çok net bir şekilde açığa çıksa bile beraat kararı verir, ne milyonlarca sayfayı bulan iddianame ve delilleri inceleyip doğru dürüst karar verebilir. Nitekim bir takım davaları incelemek için gelmiştim ben. Silivri duruşmasını Ergenekon duruşmasını da inceledim. Önceki celse esas hakkında mütalaa için savcıya dosya verildiği halde savcının talebi üzerine birden bire yeni bir iddianamenin birleştirildiği ortaya çıktı. Bir sürü yeni araştırılması istenen şeyler söylendi savcılık tarafından. Ama avukatların hiçbir talebi kabul edilmedi. Yani orada herkesi tek bir duruşmayı izlemeyi öneriyorum ben. Özellikle bu davalara ilişkin kafasında soru işareti olan yurttaşlarımızın, herhangi birini izlesin, önemli değil."

3-5 BERAAT VERİLECEK, HEPSİ MAHKUM OLACAK

İlhan Cihaner konuşmasında, "Aynı bakış açısını, aynı düşmanca yaklaşımı, düşmanca tutumu KCK'da da Oda TV Davası’nda da Ergenekon’da da görüyorsunuz. Balyoz'da da gördük. Balyoz bitti. Yani Balyoz davasında da mütalaalar hazırdı. Kararlar hazırdı ona göre karar verildi. Burada da böyle olacak. Nasıl biteceğini çok açık söyleyeyim size. 3-5 tane hamamın namusunu kurtarmak tabirinde beraat verilecektir. Hepsi mahkum olacak. Kuşkunuz olmasın" dedi.



EY(MB/AK)