Kooperatif Başkanı Duran Uçar, 2009 yılında ve geçen ay trafo merkezinden 2 kez kablo hırsızlık yapıldığını söyledi. Kabloları yenilediklerini ve her seferinde 60 bin lira dolayında zarara uğradıklarını belirten Uçar, "Tarlaları suladığımız motorların, trafoların kablolarını çalıyor. Yakalanan hırsızlar yeterli cezayı almıyor. Hırsızlar çalmakla kalmıyor, bazı trafoları da ateşe veriyorlar" dedi. Sakarya Nehri, Porsuk Çayı ve Ankara Çayı'nın Polatlı bölgesinde 250 bin dönümü aşkın arazinin sulanabildiğini belirten kooperatif başkanı, "Kablolar çalındığında sulama yapamıyoruz, yenilemek zaman alıyor ve ürünlerimiz de zarar görüyor" diye konuştu.

Karailyas Köyü muhtarı Mehmet Bol da, bölgede yüzlerce trafo, binlerce motopomp bulunduğunu, kablo hırsızlarının zaman zaman trafoları da ateşe verdiğini anlatırken, "Son dönemdeki hırsızlıklarda köylülerimizin 70 bin liralık kaybı var" dedi.

GECE NÖBETİ 

Çiftçiler, Sakarya Nehri'ne balık avlamak için çok sayıda kişi olduğunu, bazılarının hırsızlık yapmak için keşif yaptıklarını düşündüklerini anlattı. Çiftçiler hırsızlara karı silahlı nöbet tuttuklarını, şüpheli bir araç bir hareket gördüklerinde jandarmaya haber verdiklerini gece de nehir kıyısında silahla beklediklerini bildirdi.



MÖ(AY/İD)