Şeker pancarını, Ankara Şeker Fabrikası'nın verdiği kotaya göre izinli olarak ektiklerini ve söktüklerini, nakliyesini de fabrikanın belirlediği kurallar içinde yaptıklarını belirten Vural Koyuncu, "Tarladan sökülen pancar ürünü doğrudan kamyona yükleniyor ve oradan da Ankara Şeker Fabrikası'na götürülüyor. Biz tonajı nasıl ayarlayalım" dedi.

GÜNDE 300 KAMYON PANCAR TAŞINIYOR

Polatlı'dan 200, Beypazarı ve Ayaş'tan 50, Bala, Gölbaşı ve Haymana ilçelerinden 60 olmak üzere her gün 300 kamyonu aşkın şeker pancarının Ankara'ya taşındığını belirten Vural Koyuncu, "Biz hem çiftçiyiz hem de nakliyeci. Bize kesilen 7 bin 124 liralık cezayı ödeyebilmemiz için bir kamyonumuzun 47 kez Ankara'ya pancar taşıması gerekiyor. Yetkililer hiç değilse pancar hasatı zamanında bize kolaylık göstersİinler" diye konuştu.

YARGIYA BAŞVURACAĞIZ

Pancar üreticisi ve nakliyeci Vural ve Volkan Koyuncu, jandarma trafik ekiplerince kesilen ceza tutanağını yargıya taşıyacaklarını söyledi. Ayrıca pancarın nakliye ihalesini yapan Ankara Şeker Fabrikası'nı mahkemeye vereceklerini söyleyen Koyuncu, "Eğer fabrika nakliye ihalesini çok ucuz yapmasaydı, kamyonlarımızda tonaj sorunu yaşamazdık. İhaleyi çok düşük yaptıkları için nakliyeci de yükü fazla yüklüyor" diye dert yandı.

Koyuncu kardeşler bu sıkıntılarına el atılmasını, aksi halde kazançlarının tamamının trafik cezasına gideceğini söyledi.



MÖ(AY/COŞ)