Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi Kovalı Köyü'nde gerçekleştirilmesi planlanan '1'inci Elma Festivali' şehit haberlerinin ardından iptal edildi. Festivale katılmak için Kayseri’ye gelen CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ve partinin il Başkanı Sadık Atila, basın toplantısı düzenleyerek hem festivalin iptal gerekçesi hem de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

BOYUN EĞMEYENLERE VERGİ ELEMANLARI GÖNDERİLİYOR

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Suriye meselesi ve son yaşanan terör olayları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın baş diktatörlüğünü tescillendirdiğini öne sürerek şunları söyledi:

"Şehit cenazeleri son günlerde arttı ama bu haberler basına yansıtılmıyor. Çünkü kendini usta sayan bir Başbakan var. Yargıyı ve basını etki altına aldı. Kendine tabi kılan bir süreci yaşıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını susturuyor, işine geleni konuşturuyor, işine gelmeyeni ise 'sen işine bak' diyerek tehdit ediyor. Tehdide boyun eğmeyenlere ise vergi elemanlarını gönderiyor."


Bu Başbakan olduğu sürece ne hukuk devletinden, ne ileri demokrasiden, ne de özgür basından söz edilemeyeceğini iddia eden Öner, "Basın özgür olmadığı müddetçe vatandaşın gözü görmez, kulağı duymaz" dedi. 

AKP LASTİĞİ PATLAMIŞ KAMYON, KİME ÇARPACAĞI BELLİ DEĞİL

Daha sonra konuşan CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ise, AKP’nin lastiği patlamış bir kamyon görünümünde olduğunu ileri sürerek, "Kime çarpacağı, kimi ezeceği belli değil" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 12 Eylül referandum sürecinde Kayseri mitinginde söylediği, 'PKK ile görüşen şerefsizdir' sözlerini de hatırlatan Tokat Milletvekili Düzgün şöyle devam etti:

"Bu açıklamaların ardından OSLO’da PKK ile görüşüldüğü ortaya çıktı. Başbakan ise 'Hakan Fidan’ı ben temsilen gönderdim' şeklinde açıklamalar yaptı. Şerefsiz sözü meydanda duruyor. Biz Başbakan gibi o sözü söylemek istemiyoruz. Biz her zaman sorunun çözümünden yanayız. Bizim için bir Mehmet değerlidir. Bir Mehmet için de meclisi gerekirse toplarız. Hükümetin terörle ilgili önerilerine açığız."