CHP kayseri Kadın Kolları Başkanı Kıvılcım Akdağ okuduğu bildiride, 1939 yılında Nazi Almanya'sının Polonya'ya saldırdığı gün olan 1 Eylül, 'Dünya Barış Konseyi'nin çağrısıyla 'Dünya Barış Günü' olarak kutlandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

''İçinden geçmekte olduğumuz zorlu süreçte barışa her zamankinden çok ihtiyacımız vardır.  Mustafa Kemal Atatürk; 'Yurtta Barış, Dünya'da Barış' yaklaşımını bizlere vasiyet etmiştir. Emperyalist ülkelerin, az gelişmiş ülkelerin doğal kaynaklarını sömürmek için 'Yeni Dünya Düzeni' aldatmacası adı altında özellikle Ortadoğu'yu yeni baştan dizayn etme istekleri ortadadır. Arap Baharı'nın son durağı olarak nitelenen Suriye'de yine kendini gösteren kardeş kavgasında insanlar ölmeye devam etmektedir. Halbu ki Türkiye Barış konseyi düzenleyebilecek konumdadır. Barış için derhal adım atılmalı, barış konseyi düzenlenmelidir. Halkımız hiçbir zaman barıştan ve kardeşlikten yana umudunu, beklentisi ve özlemini yitirmesin. Unutmayın ki bu Cumhuriyet'in sahiplerinden biri ve en önemlisi CHP'dir. Yurdun her karış toprağında barışı ve huzuru sağlamak bu Cumhuriyet'i kuran partinin temel ödevi ve görevidir.''

'Yurtta Barış, Dünyada Barış', 'Savaşa Hayır' pankartlarının asıldığı CHP il binası önünde toplanan partili kadınlar siyah renk elbise giyinerek, gögüslerine astıkları ve ellerinde taşıdıkları 'Savaşya Hayır', 'Yurtta Barış, Dünyada barış' dövizleriyle Cumhuriyet meydanına yürüdü.



OE(OE/COŞ)