Yakup Akkaya, Zonguldak Alaborina Restoran'da CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, eski İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve il yöneticilerinin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Özgürlüklerin olmadığı bir ülkede yaşadıklarını öne süren Akkaya,   milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile birlikte 8 bağımsız milletvekilinin cezaevinde olduğunu hatırlattı. Akkaya, şöyle dedi:

"Hukuk devletinin olduğu bir ülkede, bunların olması mümkün değil. 'Parasız eğitim istiyoruz' diyen çocuklarımız, gençlerimiz 8.5 yıl hapisle cezalandırılıyor. Duvara, 'Tek yol devrim' yazdı diye, çevrecilere destek verdi diye, rektörünü internette eleştirdi diye 600'a yakın öğrenci hapiste. Bunlar bu ülkeye yakışmıyor. Ülkemizin demokrasi ve özgürlüklerden yoksun bir şekilde, AKP'nin baskıcı, korku imparatorluğu yarattığı bir süreçten geçiyoruz. İşte bunun için biz, emeğe yapılan saldırılar, demokrasinin by-pas edilmesi, özgürlüklerin ortadan kaldırılmasına yönelik sesimizi duyurmak ve bu konudaki  haklı mücadelemizde taleplerimizi bir kez daha emeğin başkentinde seslendirmek için Zonguldak'ta olacağız." 

'ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER KALKMALI'

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Akkaya, demokratik ve hukuk devletinde özel yetkili mahkemeler kavramının olmayacağını savunarak şöyle konuştu:

"Biz özel yetkili mahkemelerin tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Bu konuda suni gündem yaratılmasını da doğru bulmuyoruz. Esas olan özel yetkili mahkemelerin kalkması. Zaten bununla ilgili geçen dönem de, bu dönem de yasa tekliflerimiz var. Biz özel yetkili  mahkemelerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceğiz."

DS(EE/COŞ)