Çok sayıda kadın partiliyle beraber Bölge İdare Mahkemesine gelen Tekin, çıkışta basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Son dönemdeki zamları eleştiren Tekin, şunları söyledi:


"Öncelikle biliyorsunuz 6 ay önce doğalgaza yüzde 15 bir zam geldi. Yine yüzde 20 bir zam geldi. Toplamda yüzde 45 zam geldi. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu zamlar hangi gerekçelerle yapılıyor anlamış değiliz. Sayın enerji bakanı bunu Arap baharına bağladı. Şimdi bir an, sayın bakanın söylediklerini doğru sayalım. Bu coğrafyada Yunanistan’ı Bulgaristan’ı Suriye’si etkilenmezken Türkiye niçin etkilenir? Dolar dediler, verilere baktığımızda dolarda da aynı durum var. Hükümetin gösterdiği gerekçelerin hiçbirinin bir geçerliliği yok. Sonuç itibariyle ana muhalefet olarak bizim iktidar üzerinde bir yaptırımımız yok. Bunun için yargıya gidiyoruz. Anayasa çok açık,bir şekilde sosyal devleti tanımlamıştır. Sosyal hukuk devleti, güçsüzleri güçlüler karşısında koruyan devlet demektir. Bu kadar tüketici tükenir hale getirilir mi? Dünkü açıklamalar daha da zamlar geleceğini gösteriyor. Biz hukuk sürecini başladık. Zam olan şeyin, zülüm olmadan yargıdan dönmesini bekliyoruz. Dünyanın en pahalı benzinini biz kullanıyoruz. 'Battı' denen Yunanistan ile Türkiye arasındaki akaryakıt durumuna bir bakın. 'Yeni zamlar geliyor' deniyor, gözleri doysun pes diyoruz."


KÖMÜRDEN DOLAYI HAYATLARINI KAYBETTİLER


Gündemdeki konuları da değerlendiren Tekin Ankara’da zehirlenerek hayatını kaybeden vatandaşları hatırlatarak, "Ankara’da 5 yurttaşımız zehirlenerek öldü. Halbuki o vatandaşımızın evinde doğalgaz var. Ama çok pahalı. Devletin dağıttığı kaçak kömürden dolayı zehirlenerek hayatlarını kaybettiler. 74 milyon bu zamlardan etkileniyor. Bu kötü yönetimle alakalıdır. Dış politikadaki yanlışlıklar vatandaşa zam olarak yansıyor’ dedi.


Gazetecilerin 12 Eylül davası ile ilgili görüşlerini sorması üzerine ise Tekin, "12 Eylül paşalarının yaptığı yasaları değiştirmeden 12 Eylül’le hesaplaşamazsınız. Ak Parti samimiyse hemen önümüzdeki hafta 12 Eylül yasalarını değiştirelim" şeklinde konuştu. Tekin, mahkemeye başvurusunun ardından partililerin sloganları eşliğinde adliyeden ayrıldı.


BM (MK) (FOTOĞRAF)