Aralarında ABD, Belçika, Almanya, Fransa, Avustralya, Avusturya, İngiltere, Romanya, Kanada, Macaristan, İskoçya, Hollanda, İsviçre ve KKTC CHP Birlikleri adına yapılan yazılı açıklamada "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bu saldırı girişimi, Türkiye Cumhuriyeti'ni ayrıştırmaya ve iç savaş çıkarmaya yönelik bir kalkışmadır" denildi.

İşte o açıklama:

25 Ağustos Perşembe günü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin yolu üzerine haince bir saldırı düzenlenmiştir. İlk belirlemelere göre 1 jandarma eri şehit olmuş, 2 jandarma eri de yaralanmıştır. 

Ülkemizde giderek artan terör saldırıları ve şehit sayısı, Türkiye'de artık hiç kimsenin güvende olmadığının açık ve net kanıtıdır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının ilk mermisi 8 Haziran 2016'da şehit cenazesinde önüne atılmıştı. Bugün Artvin'de konvoya açılan ateş ise bunun devamıdır. 

2002 senesinde seçimle iktidara geldiklerinde terör sıfır noktasına yakınken, AKP iktidarı bugün seçimsiz ülkemizi, sayısını bilemediğimiz kadar terör örgütüne teslim etmiştir! 

Yıllar boyunca beraber yürüdükleri. "Ne istediniz de vermedik" dedikleri FETÖ 15 Temmuz günü Gazi Meclis'i bombalamıştır!

Kendi hastanelerinde tedavi ettirdikleri, silahlarla donattıkları IŞİD, 20 Ağustos Cumartesi günü bir düğünde 29'u çocuk 54 kişiyi katletmiştir. 

Bir zamanlar başkanlık hayalleri için taviz verdikleri PKK, ana muhalefet liderini, Genel Başkanımızı, öldürmeye kalkışmıştır! 

Bu ülkede akan oluk oluk kanın, öldürülen çocukların, şehit olan askerlerin bütün sorumluluğu AKP iktidarınındadır! 

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bu saldırı girişimi, Türkiye Cumhuriyeti'ni ayrıştırmaya ve iç savaş çıkarmaya yönelik bir kalkışmadır. Bizler bu PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ!! Herkesin güvende olduğu, laik ve demokratik Türkiye mücadelemize korkmadan, yılmadan ve sinmeden devam edeceğiz. 

CHP Yurtdışı Birlikleri olarak hain saldırıda şehit düşen askerimiz Fatih Çaybaşı ‘ya Allah'tan rahmet, yaralanan güvenlik görevlilerine, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Partimize geçmiş olsun diliyoruz! 

CHP Belçika, ABD, Kanada, İsviçre, İsveç, KKTC, İskoçya, İngiltere, Hollanda, Avusturya, Avustralya, Romanya, Macaristan, NRW Birliği, Baden Würtemmberg, Nürnberg, Berlin, Münih, Hamburg, Hessen, Hannover, Bremen, Fransa Birlikleri, Strasbourg, Lyon, Nantes, Marsilya ve Bordeaux.