CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Metin Feyzioğlu, Balçova Belediyesi tarafından İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Cumhuriyet'i Anlamak' konulu panele katıldı. Ekşi'nin Cumhuriyet'in tarihini anlattığı konferansta Feyzioğlu, Türkiye'nin sıcak savaş döneminde olduğunu öne sürerek, "Bugün, bir milat, önemli bir gün. Halkın gazlamasına su sıkılmasına hiç şaşırmıyorum. Hiçbir savaş hayıflanılarak kazanılmaz, iktidara 'keşkelerle', 'vah vahlarla' gelinmez. Makam, mevki, ihtirasın bugün hesabı yapılacak zamanda değiliz. Sırtımızı bir yere dayayıp ya düşeceğiz ya eskisinden daha güçlü olarak ayağa kalkacağız. Bize bağlı. Tabii ki düşmeyeceğiz. Ama artık sırtımızın uçurumun kenarında olduğunu bilmeliyiz. Cumhuriyet Bayramı'nı milletin kutlaması organik biber gazıyla cezalandırılmıştır" dedi.

"BİZİ KİMSE YOK EDEMEYECEK"

Feyzioğlu, mücadele için birlik ve beraberliğin şart olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sıcak savaştayız, cephedeyiz. Koltuk kavgası bırakılmalı. Koltukların üzerine bastığı zemin çöktü çöküyor. Protokolü bırakalım. Makamları, meslekleri bırakın. Bizi kimse yok edemeyecek. Biz milyonlarız. Görev belgemiz Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'dir."

"BU SES ZAFER KAZANINCAYA KADAR KESİLMEZ"

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Türkiye'de iki kutuplu bir savaşın yaşandığını, 29 Ekim 2012'de alanlardan yükselen sesin zafer kazanıncaya kadar devam edeceğini önü sürerek, şöyle konuştu:

"Cumhuriyeti anlamanın yolunu düşmanlarının sözlerinde buluyorum. Cumhuriyet, iki özelliğe sahip. Saltanat olmaz, hilafet olmaz. Cumhuriyet, saltanat yerine 'iktidar yurttaştadır' dedi ve hayata geçirdi. Ortadaki savaş açıktır. Ortadaki savaş yeni değildir. Bu savaş gerçekten de AKP'nin söylediği gibi en az 100 yıllık bir savaştır. Bunlar, 1919- 1923 yılları arasında 'halifeliği kurmalıyız' diyenleri yüceltmeye gayret ediyorlar. Ortada onların yürüttüğü bir savaş var. Madem savaş ilan etmişler. Başımız üstüne. Bundan kaçacak değiliz. Cumhuriyet üzerinden yürüyen bugünkü kavga, Türk ulusunun laiklik esası içinde yaşamasının ortadan kaldırılmasını isteyen, bunun yerine hilafet sistemi ile çok hukukluluğu talep edenler arasındaki kavgadır. Günümüzde çok hukuklu inanç sistemlerini talep eden hilafetçiliğin doğal müttefiki küreselciliktik. Bu hareketlerin yıkıcılığı öyle büyüktür ki... Bizim gibi dünyada bu insanlık onurunu yükselten bu savaşı veren milyonlarca insan var. Biz Türkiye'den uluslararası dünyaya uygarlık adına sesimizi yükseltiyoruz. 2007 yılında yükselttik, cumhuriyet mitinglerinden düşmanlar korktu ve ellerinden geleni ortaya koydu. Bu ses, 29 Ekim 2012'de bir kez daha yükseldi. Bu ses zafer kazanıncaya kadar da kesilmez."

ED (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)