Tekirdağ Milletvekili ve Parti Meclis üyesi Candan Yücel, İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Melda Onur, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, iki gün boyunca kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini ziyaret edecek. Rize Gazeteciler Derneği’ni ziyaret eden CHP heyeti burada açıklamalarda bulundu. İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, çay üreticisinin, balıkçıların, emeklilerin, işçilerin, esnafın ve sanayicinin sesi olmak için Rize’ye geldiklerini belirterek, yaşanan sorunları tespit ederek meclis gündemine taşımayı amaçladıklarını söyledi. Rize’nin iki Başbakan çıkardığını ancak kentin birçok sorunu bulunduğunu ifade etti.

CHP ARTIK ANKARA’YA SIKIŞAN BİR SİYASET YAPMAYACAK

Tekirdağ Milletvekili Parti Meclis üyesi Candan Yücel de, “Amacımız sorunları çözebilmek. Bunun için sorunları yerinde görmek istedik. Türkiye’nin vekilleriyiz ama şu an buradayız. Ülkenin sorunları Rize’nin sorunlarından bağımsız değil. CHP artık Ankara’ya sıkışan bir siyaset anlayışı ile siyaset yapmayacak. Her yerde olacağız. Bu ziyaretlerimizi sıklaştırarak devam edeceğiz” dedi.

TERÖR İLE ORADA YAŞANAN SORUNLARIN AYRI TUTULMASI GEREKİYOR

Milletvekili Süleyman Çelebi, bir soru üzerine terör saldırılarını değerlendirdi. Terörü ve şiddeti lanetlediklerini belirten Çelebi, şunları söyledi:

“Halkın o coğrafyada temel sorunları varsa bu sorunların çözümü konusunda bütün siyasi partilerin ortak mutabakata gitmesi lazım. Bir partinin o konudan beslenerek bunun bir siyasi şova dönüştürmesi halinde bu sorunlar bitmez. Her bir insanın, her bir gencin ölümü bu süreci uzatmaya seyirci kalma anlamına geliyor. Bir kişinin daha ölmemesi için bugün, bir gün daha geciktirmeden bütün siyasi partiler bir araya gelerek bu sürece dur diyecek çağrılara, çabalara katkı vermeli. Terör ile orada yaşanan sorunların ayrı tutulması gerektiğinin altını çiziyoruz. Terör konusunda alınacak her tedbire CHP katkı vermiştir, katkı vermeye devam edecektir. O bölgede yaşanan sorunlar var. Bu sorunların çözümü konusunda orayı es geçmiyoruz, kulak arkası etmiyoruz. Sorunlarında aşılması gerektiğine inanan bir noktada duruyoruz. Bu ülkenin bütünlüğünü zedeleyecek her saldırıya karşı CHP’nin duyarlılığı her zaman devam etmiştir, bugünde edecektir.”