Partisinin gençlik kollarınca düzenlenen konferansa katılmak üzere Trabzon'a gelen Kamer Genç, salona Trabzonspor kaşkoluyla girdi. Partililerle tek tek tokalaşan Genç'in Deniz Feneri davasını unutturmamak için yaptırdığı, üzerinde deniz feneri figürü bulunan kırmızı kravatı dikkat çekti.

BUNLARIN HEDEFİ LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ YIKMAK

Konuşmasında, hükümete sert eleştirilerde bulunan ve memleketin iyi yönetilmediğini belirten Genç şunları söyledi:

"Bu memleket iyi yönetilseydi, kardeş kavgası tehlikesi olmasaydı, bölünme safhasına gelmeseydi, A partisi yönetmiş B partisi bakan olmuş hiçbir önemi yok. Bizim hedefimiz Türkiye’yi yöneten insanların bu ülkeyle dost olmasıdır. Bu insanlarla beraber çalıştım. Bunlar açıkça,  ‘Biz İslam devletiyiz, tekrar Osmanlıya dönelim’ diyorlardı. Bunların samimi inançları bu. Cumhuriyet kurulduğundan beri hedefleri var. Bunların hedefi Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak. Bunda da mesafe aldılar.”

Konumasının ardından Kamer Genç'e fener ve çeşitli hediyeler verildi.

KUPA ASLINDA TRABZONSPOR’UN HAKKI

Konferansın ardından gazetecilerin futbolda şike soruşturmasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Genç şunları söyledi:

“Türkiye Büyük Milet Meclisi'nde CHP’nin hiçbir önergesi kabul edilmiyor. Hep AKP’nin önergeleri kabul ediliyor. Biz CHP olarak Anadolu takımlarının yanındayız. İstanbul dükalığına karşıyız. Bana göre de kupa aslında Trabzonspor’un hakkı. Bunu tabi bir takım güçler kanalıyla başkasına verilmesini haksız buluyorum.”