1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi siyah kıyafet giydi ve yürüyüşün başlayacağı Edirne Belediye Başkanlığı önünde toplandı. Burada belediye bandosu eşliğinde grup, 'Barış istiyoruz, analar ağlamasın' yazılı pankartla birlikte Çilingirler Caddesi ve Saraçlar Caddesi’nden yürüyerek Atatürk Anıtı'na geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Merkez İlçe Başkanı Harika Avcı, şunları söyledi:

"Mevcut hükümetin görevde olduğu son 10 yıla ve hatta bir önceki yıla bakıldığında durumun vehametini anlamak için üstün zekalı olmaya gerek yok. Her gün şehit haberleri, her gün masum insanlara kadar ulaşan şiddet ve en kötüsü, bizim için ulusal bir tehdit oluşturan, her an bir savaşa girme ihtimalinin gündemde olması. Komşu ülkelerle ilişkilerimiz gerçekten utanılacak durumda. Yüzyıllardır aynı coğrafyada yaşadığımız, kardeş kültürler bize şimdi 'düşman' gözüyle bakıyorlar. Terör odakları artık yol kesip milletin vekillerini bile kaçırıyor. Üstüne üstlük, Sakarya’dan çaldığı aracı Gaziantep’e götürüp, bomba yükleyip patlatabiliyor. Yine masum insanlarımız ölüyor, yine gencecik vatan evlatları ölüyor, yine anaların gözleri yaşlı, yürekleri yaralı. Nerede bizi koruması ve huzurumuzu, barışımızı sağlaması gereken devlet? Bu durum biliyorum ki hepimizi çok derinden kaygılandırıyor ve üzüyor. Dilerim ki ülkemizi yönetenler yanlışlarından döner ve bu durum daha kötüye gitmeden, barış adına bir çıkış yolu bulurlar."

Basın açıklamasının ardından CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Teoman Özdöl ve CHP Merkez İlçe Başkanı Harika Avcı, barış için 20 güvercini gökyüzüne bıraktı.



FK(LK/CK)