Düzce’de temaslarda bulunan Erdoğan Toprak, üye artışına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde en fazla üye aidatı 2011 yılında toplanmıştır. Üye aidatlarında son bir yılda yüzde 2 bin 400’lük artış meydana gelmiştir. Halkımız ve partililerimiz sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasından sonra partiye sahip çıkma noktasında yoğun bir ilgi göstermişlerdir. Bugün de bu yoğun ilgi devam etmektedir. Partimiz 2011 yılında üye aidatlarını toplanması için çağın gerektirdiği iletişim olanaklarından yararlanmaya başlamasıdır. Son zamanlarda il başkanlıklarımız sürekli makbuz talep etmektedir."

CHP'deki yeni süreçte genel merkezin parti gelirlerinden önemli bir miktarı il ve ilçe örgütlerine dağıtacağını belirten Toprak sözlerini şöyle sürdürdü:

"İl ve ilçe örgütlerimiz maddi sorunlar ve yükleri ile uğraşmayacak, partimizin ülke sorunlarını için ürettiği politikaları ve çözüm önerilerini yurttaşlara aktaracaklardır. Örgütlerimiz artık parti ve vatandaş bağını güçlendirmek için çalışacaktır. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi hem örgütsel olarak, hem maddi olarak sürekli bir biçimde güçlenen ve yenilenen bir süreçten geçmektedir. Bu sürecin sonunda partimiz iktidar olacaktır. Halkımızın yoğun ilgisi bunun kanıtıdır."

'UZLAŞMAYA DAYALI TÜZÜK'

CHP'nin demokratik bir tüzüğe kavuşması için seçimlerden hemen sonra çalışmaya başladıklarını belirten Erdoğan Toprak, kapsamlı, geniş katılımlı ve uzlaşmaya dayalı bir tüzük yapmak istediklerini belirtti. Tüzüğün partilerin anayasası olduğunu ifade eden Toprak; "Hedefimiz yaza doğru bir tüzük kurultayı toplamaktı. Ancak erken toplanmasına ilişkin bir irade ortaya çıktı. Şimdi hep birlikte, Cumhuriyet Halk Partisine yaraşır bir tüzük yapacağız. Örgütümüze daha fazla yetki ve sorumluluk vereceğiz. Örgütümüze güveniyoruz. Çünkü gücü sahibi örgüttür" dedi.



DHA(MV/COŞ)