CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin il kongresine katılmak üzere Tokat'a geldi. Tekin, Büyük Otel'de düzenlenen kongredeki konuşmasında AK Parti iktidarını eleştirdi. Türkiye'de AK Parti döneminde cezaevinde bulunan insan sayısının 60 binden 127 bine çıktığını söyleyen Tekin, şöyle devam etti:

 "Yarın ne olacağı belli değil. Türkiye'de ki gelişmişliği buradan ölçeceksiniz. Yine son günlerde televizyonlarda ölümler izliyorsunuz. En son Erzurum'da 5 tane yurttaşımız donarak öldü. Yani bir kaza değil, donarak hayatını kaybetti. Halbuki seçim öncesi Erzurum'da iki helikopteri havada tanıttılar. 'Ey Erzurumlular size, 24 saat hizmetinizde helikopter getirdik' dediler. O helikopterler oradayken 5 insan donarak hayatını kaybetti. Yine 2009'da 2010'da bütün teknik raporlara rağmen Zonguldak'ta 15 insan hayatını kaybetti."

Türkiye'de gerçek gündemin konuşulmadığını, oluşturulan gündemlerin konuşulduğunu savunan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne konuşuluyor? İşte 28 Şubat'tı, 12 Eylül'dü, Balyoz'du yok Arınç'a suikast planıydı. Ben merak ediyorum sayın Arınç'a soruyorum. Size kim suikast planı yaptı? Çıkarın kardeşim. Bir ülkenin Başbakan Yardımcısı'na suikast planı yapılıyorsa niye çıkarmıyorsunuz siz? Devletin bütün kozmik odalarına girdiniz. Türkiye'nin 26 gün gündemini meşgul ettiler. Şimdi soruyorum, ne oldu kardeşim çıkarın. Aklınızda bir şey kaldı mı? Bu Arınç'a suikast planı ile ilgili. Benim aklımda iki şey kaldı. Gariban patatesçi ile soğancı. Bu mu sizin devlet anlayışınız."

Tekin, "İktidarlar değişir, Başbakanlar değişir, siyasi anlayışlar değişir ama değişmeyen bir kural var ki hırsızlık ve yolsuzluk" dedi. Hiçkimsenin yolsuzluğun hesabını sormadığını söyleyen Tekin, "Hiç kimse 'Bu yolsuzluğun hesabını soralım' diyor mu? Hiç birinin ağzından duydunuz mu? 28 Şubat döneminde bankalarda hortumlanan paralar nerede? Ey çiftçi kardeşim, emekli, işçi kardeşim senin paranı çaldı senin. Eğer bugün alamıyorsan o senin paran. Hiç bu iktidar hesaplaşıyor mu, ağzına geliyor mu? Yani bu çalınan paraların da hesabı soralım diyorlar mı, hayır. Niçin, çünkü ortaklıklar bozulur, suç ortaklığı bozulmaz. Çünkü bu iktidar o işinde suç ortağıdır, halan de devam ediyor" diye konuştu.

BAŞBAKAN'A HATIRLATMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti sonrası açıklamalarını cevap veren Tekin, şunları söyledi:

"Şimdi sayın Başbakan, Katar seyahatinde aynen şunu söyledi. 'Örgüt silahı bırakırsa, devlet olarak bizde bırakırız'. Kim söylüyor bunu? Sayın Tayyip Erdoğan. Şimdi hatırlatmak istiyorum. 8 ay önce BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş devlet silahı bırakmalı dediğinde Başbakan'ın kendisine vermiş olduğu cevabı size hatırlatmak istiyorum. 'Bunu söylemek densizliktir, hadsizliktir' demişti. Bu nasıl bir anlayıştır sayın Başbakan? Yolda gelirken CHP'yi suçlamış. Efendim sayın Kılıçdaroğlu, Hakkari'de miting yaparken mitinge başka insanlar da katılmıştı. Sayın Başbakan siyasi partiler miting yaparken herkese çağrı yapar. AKP'liler de geliyor. Biz senin memleketin Rize'de 10 bin kişilik miting yaptık. Hiç bir kimsenin siciline bakmadık, siz AKP'li misiniz, siz MHP'li misiniz diye. Siyasi partilerin mitingleri böyle olur. Değerli arkadaşlar iç politika ciddi tehlikede. İç barışımız ciddi tehlikede."

İZMİR ELEŞTİRİSİ

Tekin, Tokatlı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kongreye gönderdiği selamını iletti. Aziz Kocaoğlu'nun yoksul ailenin çocuklarına süt dağıttığı gerekçesiyle yargılandığını savunan Tekin, "Ben geçen hafta İstanbul'da 50 milyar dolar yolsuzluğun, rantın haritasını açıkladım. Bir tek AKP'li rahatsız olmadı. Ama ömür tarafta da yoksul ailenin çocuklarına süt verdi diye 397 yılla Aziz Kocaoğlu'nu yargılıyorsunuz. Sizin ne Allah’ınız var, ne kitabınız var ne de Kuran'ınız var" dedi. Büyük alkış alan Tekin, "Kusura bakmayın, mecbur kalıyorum" diye konuştu.



MT,FY(EA/SS)