Hakkari'de dün ziyaretlerini tamamlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu bugün Van'a geldi. Tanrıkulu, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen'le birlikte depremin ardından TOKİ tarafından Kalecik mevkiinde yapılan afet konutlarında incelemelerde bulundu. Tanrıkulu, evlerin anahtar tesliminin yapıldığını fakat konutlarda henüz ısınma ve su problemlerinin giderilememiş olmasını eleştirdi. Tanrıkulu, evlerine taşınan bazı vatandaşlarla görüşüp, 'Isınma ve su problemini nasıl gideriyorsunuz' diye sordu. Vatandaşlarda, evlerde kömür sobası yakıp, depodan su taşıdıklarını ve çamaşırlarını da elle yıkadıklarını söyledi.

'HİÇ MUTLU DEĞİLİZ'

CHP'li Tanrıkulu ve beraberindekiler TOKİ konutlarından çıkarken Zeynep Akmil ve yanındaki iki çocuğunu gördü. Depremzede Akmil yaşadığı sıkıntıları Tanrıkulu'na anlatarak, "Geldiğimizden beri sorun üstüne sorun. Suyumuz yok. Aşağıya inip depodan çıkarıyoruz. Ellerimizle çamaşır yıkıyoruz. Bunlar bizim için büyük sorun. Hiç mutlu değiliz. Daha kötü durumdayız. Deprem oldu çadırda kaldık. Ama bu kadar kötü durumda değildik. Evimiz de yok nereye gidelim. Bize gerekçe olarak müteahhidin bırakıp kaçtığını söylüyorlar" diye dert yandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise Başbakan Erdoğan'ın 23 Ekim'de törenle afet konutlarının anahtar teslimi yaptığını belirterek, "Konutlar oturulacak gibi değil. Tek bir kelime ile ifade edeyim. Gerçekten rezalet. Bunlar teslim edilmiş gibi görünüyor. Fakat vicdanı olan insanların dayanabileceği bir tablo değil burası" diye konuştu.



GÖ(FE/AAA)