Türk Toplum Hizmet Vakfı, Muğla’da acil bakım ve onarımı yapılması gereken 7 ilköğretim okulu belirledi. Bu okulların bakım ve onarımlarının imece usülüyle yapılmasına kararlaştırdı. Vakıf, her okul için bin 500 lira karşılıksız yardım yaptı. Bu yardımlarla okullara boya ve malzemeler alındı. Vakfın bu etkinliğine birçok kişi de imece usulü işçilik desteği verdi. Kavaklıdere İlçesi'nde Atatürk İlköğretim Okulu’nun boyanması işine CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir de gönüllü olarak katılıp, gün boyu fırça salladı.

Çocukken babasının yanında inşaat işlerinde çalıştığını belirten Demir, ustalığıyla dikkat çekti, üzerine ve çevreye hiç boya sıçratmadı. Çocukların daha sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim görmeleri gerektiğini belirten Nurettin Demir, Türk Toplum Hizmet Vakfı'nın başlattığı okulların bakım ve onarımı imece yoluyla yapılması projesini desteklediğini belirterek, "Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara daha iyi koşullarda eğitim olanağı sunmak hepimizin görevi olmalı" dedi.

Köyceğiz İlçesi’ndeki Zeytinalanı İlköğretim Okulu, Ula İlçesi’ndeki Gölcük İlköğretim Okulu, Milas İlçesi’ndeki Derinci, Ovakkışlacık ve Kıyıkışlacık İlköğretim Okulları ile Muğla Şehbal Baydur İlköğretim Okulu’nun da ilerleyen günlerde boya ve bakımlarının yapılacağı bildirildi.



CA(İÖ/CK)