CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Halkın barıştan yana olduğunu belirten Loğoğlu, hükümetin halkın sesine kulak vermesi gerektiğini belirterek, "Halkımız savaşa karşıdır, barıştan yanadır. Suriye halkı, Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkmeni, Hristiyanıyla hiçbiri düşmanımız değildir, hepsi dostumuzdur. Hep halk iradesinden bahseden AKP’nin artık halkın sesine kulak vermesi ve sorumluluğunu yerine getirmesi lazımdır" dedi.

"HEZİMETLERİN SAYIN BAKANI HIRÇINLAŞTIRDIĞI ANLAŞILMAKTADIR"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine yanıt veren Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, CHP'lilerin ahlak ve vicdan konusunda ders almaya ihtiyaçlarının olmadığını dile getirirken şunları söyledi:

"Sayın Davutoğlu’nun CHP ve Genel Başkanı hakkındaki hezeyan ürünü olarak gördüğümüz son sözlerinin akademik kökenli bir Dışişleri Bakanı'na hiç yakışmadığını belirtmek isterim. Hezimetler dizisi olan dış politikadaki hatalarının, Suriye’de dökülen kanların, hissettiği çaresizliğin ve köşeye sıkışmışlığın Sayın Bakanı hırçınlaştırdığı anlaşılmaktadır. CHP mensuplarının ahlak, insanlık ve vicdan konusunda Sayın Davutoğlu’ndan da, başkasından da ders almaya ihtiyaçları yoktur. CHP siyasi kültüründe küfür ve şiddet yoktur. Bunlara kimin tevessül ettiğini görmek için Sayın Davutoğlu’nun çevresine bakması yeterlidir. Böyle orantısız ve yersiz iddialarda bulunabiliyorsa, Dışişleri Bakanının neden bu kadar başarısız olduğu ve sürekli hatalar yaptığı da kendiliğinden ortaya çıkmaktadır."

"SURİYELİLER'İN KALDIĞI KAMPLARA DAVUTOĞLU'NUN TALİMATIYLA SOKULMADIK"

CHP'lilerin Suriyeliler'in kaldığı kamplara gitmediği yönündeki Davutoğlu'nun eleştirisini de yanıtlayan CHP'li Loğoğlu, "Sayın Davutoğlu Suriyelilerin kaldığı kamplara CHP gitmedi diyor. Doğrudur. Ama neden? Çünkü aylar önce gittiğimizde Sayın Davutoğlu’nun talimatıyla o kamplara CHP vekilleri olarak sokulmadık da ondan" dedi.

"CHP ELEŞTİRMEYE DEVAM EDECEK. BU GÖREVİMİZ, HALKIMIZA OLAN BORCUMUZDUR"

Eleştirinin muhalefetin görevi olduğuna dikkat çeken Loğoğlu, "Sayın Davutoğlu, 'CHP her gün beni eleştirmek için bir bahane arıyor, günlük olaylara göre eleştiriyor' diyor. Sayın Davutoğlu, siz her gün hatalarınıza bir yenisini eklediğiniz için bundan daha doğal bir şey olamaz. Karar ve hareketleriniz arasında o illiyet bağını siz kursanız, siz bile bu kadar hata yapmazsınız. CHP sizi eleştirmeye devam edecektir. Bu görevimiz, halkımıza olan borcumuzdur. Sayın Davutoğlu’nun yapması gereken ise akla ve izana dönmesidir" diye konuştu.


GD(SS)