Adnan Keskin, Ege Karadenizliler Vakfı’nın düzenlediği 'Yerel yönetimlerde hayaller ve gerçekler' konulu panelin açılışında konuşma yaptı. Keskin, kendi hayalinin Cumhuriyet'in ilelebet yaşaması için CHP’nin iktidar olması olduğunu söyledi. TBMM’den geçen Büyükşehir Yasası konusunda Ak Parti Hükümeti’nin kamuoyunu yanılttığını ileri süren Keskin, 29 Büyükşehir Belediyesi’ne büyük kaynak aktarımı olacağı algısı yaratıldığını söyledi. Kazanılmış hakları hiçe sayan yasanın dayatmacı anlayışla Meclis’ten geçirildiğini savunan Keskin, 15 ay önce yapılan genel seçimlerde bu konunun hiç gündeme getirilmediğini belirterek, "Siyasal iktidar 29 ilin idari yapısını değiştireceklerini dair açıklama yapmamıştır. Halka yalan söylenmiştir. Merak ediyorum; siyasal iktidar temsilcileri 29 ilde böyle bir düzenleme yapacaklarını, 2 binden küçük yerlerin kapanacağını söylese acaba sandıktan çıkan oyların yönü hangi istikamette olurdu? İktidar bir demokrasi ayıbı işlemiştir. Tarihimizde sosyal leke olarak yerini alacaktır" diye konuştu.

TÜREL'E TEPKİ

Keskin, Ak Parti’nin İzmir’de gerçekleştirdiği toplantıda yapılan açıklamaları da eleştirdi, CHP’li belediyelere gölge düşürülmeye çalışıldığını söyledi. Merkezi hükümet yatırımlarının sanki özel imtiyazla İzmir’e aktarılıyormuş gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Keskin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in basında İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığıyla ilgili sözlerine sert tepki gösterdi. Keskin, Türel’in adını vermediği konuşmasında, "Birisi, İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesini şeref sayacağını söylemiştir. Siz gidin, şerefinizi kaybettiğiniz yerde arayın" dedi.

'GÖKÇEK’İ TAKSİCİLERE SORSUNLAR'

CHP’li belediyelerle ilgili değerlendirmeler yapan Ak Partilileri de hedef alan Keskin, müfettişlerin karargah kurduğu belediye başkanının özgürce çalışıp çalışmadığına bakılmadığını sordu. Ak Partililere seslenen Keskin, "Siz önce o belediye başkanının kollarına taktığınız kelepçeleri kaldırınız. Ürettiğiniz sahte kanıtlarla kodese tıkma planlarından vazgeçiniz. CHP’li belediye başkanlarının her biri bir ahlak abidesidir. Daha dün Çevre Bakanı TOKİ’de yapılan 50 milyon liralık yolsuzluğun açıklamasını yaptı" diye konuştu. Keskin, şunları kaydetti:

"CHP’li belediye başkanlarını suçlayan Ak Parti yöneticilerine sesleniyorum. Ankara’da uçaktan inince bindikleri taksiciye Ankara Belediyesi’ni sorsunlar. Alacakları cevap, 'Melih Gökçek çalıyor ama çalışıyor' olacaktır. Gökçek, yargılanmaktan üstten gelen talimatlarla kurtulmuştur. Önce AKP’ye mensup olan bakanlar, yetkili kişiler kendi evlerinin önündeki pislikleri temizlesinler. Bize gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz."

'SAKADATÇIDA PARFÜM SATMAYA ÇALIŞIYORLAR'

CHP belediye başkanlarının veremeyecek hesaplarının bulunmadığını söyleyen Keskin, "Bizim belediye başkanlarımız dimdik ayakta, verilemeyecek hesapları yok. İzmir demokrasinin beşiği olmuştur. İzmirliler neyin iyi, neyin kötü olduğunu seçecek kapasitedir. Dün 'Gavur İzmir' dedikleri yerde, bugün Müslüman pazarında salyongaz satmaya kalkıp oy almaya kalkmasınlar. Bunların yaptığı sakatatçı dükkanında parfüm satmaya benziyor. Kokuları bastırmak için parfüm satıyorlar. Ne kadar parfüm satarlarsa satsınlar o kokuyu bastıramayacaklar" diye konuştu.



UB(İÖ/CK)